Ürün Veya Ücret İade Etmeyen TEKNOSA..!!
Merhabalar,
Garantisi devam ederken ikinci el bir laptop aldım. Ürünü aldığım kişiden faturası ve tüm diğer belgeleri de aldım. Yetinmedim, kişiden bir de imzalı kağıt aldım, şu tarihte şu seri numaralı şu marka bilgisayarımı şu kişiye (bana) sattım tanımıyla. Daha sonra bilgisayarda sorun yaşadım ve teknik servise gönderdim. 30 iş günü içinde sorun giderilemeyince ürün veya para iadeye karar verip bana gerekli formu gönderdiler. Bu form ve cihazın faturasıyla beraber ürünün alındığı yere gidersem işlemin tamamlanacağını söylediler. Ben de ürünün faturası, değişim onay formu, satın aldığım kişiden aldığım imzalı kağıt ve kargo iletim fişlerimle beraber TEKNOSA ya gittim. Bana fatura benim adıma olmadığı için ödeme yapamayacaklarını, ama dilersem ürün ederi kadar bir hediye çeki verebileceklerini, bu çekle herhangi bir TEKNOSA şubesinden alışveriş yapabileceğimi söylediler. Ben böyle bir prosedürü dayandırdığınız kanunu_yasayı ya da işte herneyse onu görmek istiyorum dediğimde bir cevap veremediler. Ondan sonrasında bir müşteri hizmetleri yetkilileri bir mağaza sorumlu (!) ları derken halen beklemedeyim. Bu bekleme esnasında türlü türlü bahaneler üretip duruyorlar tabi. En son faturanın TAX FREE bir fatura olduğunu, bu durumu araştırdıklarını söylediler =)
Tüm bu gelişmeleri benim mantığım almıyor ve sormk istediğim şey; fatura üzerinde benim adımın yazması ŞART mı ? Babam alıp vefat ettiyse mesela ? (ki bu örneği TEKNOSA'daki akıllı (!) geçinen arkadaşa da verdiğimde aldığım cevap; öldüğüne dair kağıt getireceksiniz oldu) :alala
Böyle bir durum içindeyken, TEKNOSA müşteri hizmetleri, mağaza yetkilileri (!), hukuk departmanı ve çalışanlarının bir şey bilmedikleri gün gibi aşikarken, ben muhatap bulamazken, ne yapmalıyım ?
Tüketici hakları mahkemesi ya da hakem kararı dışında bir cevap verebilecek olan arkadaşım varsa çok memnun olacağım..
Saygılarımla..
Cevap: Ürün Veya Ücret İade Etmeyen TEKNOSA..!!
Konuyla ilgili tarafınıza mesaj atılmıştır.