Vazgeçtiğim davayı yeniden açma
iyi günler ben ssk emeklisiyim.. bir bankaya emekli maaşıma haciz koymuştur diyerek dava açtım. ancak sgk da maaşımda haciz görülmüyor. yani yanlış bilgilendirilmişim. uyap sitesinden bakmış çocuklar orda haci< görünce maaşta sanmışlar. valla ben anlamıyorum. uyduk çocuklara açtık davayı. ama hakim dava günü belirledi. ben şimdi davayı kaybedeceğimi düşünüyorum. çünkü maaşımdaki haczin kaldırılması diyerek açmıştım davayı ama maaşta haciz yok. ben kaybedersem masraflar avukat ücretleri falan ben ödeyecekmişim. ben ödeyemem ki o kadar parayı.. davadan vazgeçtim diye dilekçe verebilirsin dediler. bende dilekçe vermeyi düşünüyorum ama merak ettiğim konu şu. ben vazgeçersem ilerde banka maaşıma da icra koyduğunda tekrar dava açabilir miyim. bu sefer sen bizle oyun mu oynuyon demezler mi.. bana bi yardımcı olursanız çok memnun olurum. selametle kalın.
Cevap: Vazgeçtiğim davayı yeniden açma
Ahmet bey davanızdan vazgeçin şimdilik.Eğer sonra maaşınıza haciz koyarlarsa dava açmanıza gerek yok ki,maaşımdaki hacze itiraz ediyorum diye dilekçe vermeniz yeterli.Emekli maaşlarına haciz konulamıyor.Saygılar