Cevap: Görme Kaybı Ve Askerlik
Bunu askerliğe elverişlilik için hastaneye sevk için gittiğinizde kendi raporlarınız ve oradan verecekleri rapora göre karar verirler.Bulunduğunuz il askerlik şubesinden bilgi alınız.
Daha askerliğime 1 yıl var şimdiden işlemlere başlamalımıyım yoksa askerlik zamanını mı bekliyeyim işlem yapmam gerekiyosa ne yapmam gerekiyor
Arkadaşlar beni detaylı oalrak yönlendirecek biri yokmu?
bende de %88 oranında görme kaybım var. 5 aylık askerim. "komando olamaz" raporu vermelerine rağmen komando oldum. muafiyet için gereken görme kaybı iki gözden herhangi birisinde %80 in üzerinde olması gerekir. benim %88 ama GATA, kendi yaptığı muayene ve VEP testlerine rağmen çürük vermedi. %40 ile imkansız. eğer niyetiniz varsa çürük almaya, bu işi gataya gitmeden hallediniz. şubede son yoklamada şikayetinizi belirtin, sizi asker hasstanesine sevk edeceklerdir. burada da yapılan muayenelerde durumunuza göre aslabilirsiniz. ama o %40 oranını biraz arttırmanız lazım (muayene esnasında, okumakda zorlandığınızı belirtin). buna rağmen elverişlidir raporu verirlerse askerlik şubesinde raporunuza dilekçe ile itirasz edin. çekinmeyin hiçbir şekilde sorun çıkarmazlar. yaklaşık 1,5-2 ay sonra şubeye gidip sizi TSk nın hangi shastaneye sevk ettiğini öğrenin. ve oraya gidin. prosedür bu sşekildedir.