Çeklerle ilgili genel bilgi
bana ait olan bir evimi sattım karşılığında x tl lik bir çek verdiler öncelikle bu çekin vadesi 10/07/2010 tarihidir bu tarih cumartesi gününe denk gelmektedir. ayrıca bu çek x şirketine ait bir çek bu çeki şirket sahibinin emrine düzenlemişler ama arkasında en üst kısımda emrine yazılı kişinin adı soyadı ve imzası bulunmakta yani çekte benim adıma düzenlenmiş herhangi bir yazı bulunmamakta... öncelikle bu çekin cirosu nasıldır. haftasonuna denk gelior olması bir sorun yaratırmı. çekte benim adımın olmaması sorun yaratırmı yaratması durumunda ne yapmalıyım.
Cevap: Çeklerle ilgili genel bilgi
cevap verin lütfen işim çok acil
Çek usulüne uygun görünüyor, bankadan sordursaydınız çekleri ödeniyormu, çalıntı v.s ihbarı varmı diye. C.tesi gününe denk gelirse P.tesi ibraz edebilirsiniz. İbraz süresi kural olarak on gündür.
çekte yalnız benim adım yazmıyor sadece bu adamın adı ve imzası var arkasında ben bankaya çekin vadesi geldiğinde başvurursam benim adım yazmadığı için sorun çıkarmı... Bankalarına sordum herhangi bir sorun yok gibi görünüyor çek ödemelerinde.
Anlatımınıza göre çek bir şirkete ait. Şirket çeki size borçlu olan kişi adına tanzim etmiş. O kişide çekin arka yüzünü ciro ederek size vermiş. Çeki tahsil edeceğiniz gün banka görevlisinin önünde cirodan sonraki kısma siz adınızı,soyadınızı yazarak imzalayip verdiğinizde çekin karşılığı o anda var ise banka size ödeme yapacaktır.
çok teşekkür ederim yardımlarınız için