Telefon konuşma yapmadan da dinlenir mi?
Merhabalar.Telefon dinleme konusunda sorum var rica etsem yardımcı olabilir misiniz?Telefon konuşma yapmadan da dinlenir mi yada şöyle sorayım kimlerin telefonu konuşma yapmadan bile dinlenir? Her telefon görüşmesi dinlenen aynı zamanda konuşma yapmadan da dinleniyor anlamına mı geliyor acaba?
Cevap: Telefon konuşma yapmadan da dinlenir mi?
Bu teknik bir konudur, burada sadece olayın hukuki boyutuyle ilgili bilgi alınabilir. Ancak telefonun kapalı haldeyken de dinlenebildiği iddia ediliyor. Bugünkü teknoloji ile mümkündür sanıyorum.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu teknik bir konudur, burada sadece olayın hukuki boyutuyle ilgili bilgi alınabilir. Ancak telefonun kapalı haldeyken de dinlenebildiği iddia ediliyor. Bugünkü teknoloji ile mümkündür sanıyorum.
Telefon kapalı haldeyken dinlendiği nasıl olur anlayamadım.Teknik sinyal alınabilir,veya nebileyim imeı numarasından birtakım teknik takip dediğimiz,filmlerdeki gibi olabilir.Ancak dinleme dediğimiz zaman telefonda konuşmak gerekir zannedersem.Eğer telefon kapalıyken de o telefon sayesinde ortam dinlenmesi kasdediliyorsa sanmıyorum.
Kanımca burada kasdedilen telefonun bulunduğu ortamın dinlenilmesi. Bunun mümkün olduğu söyleniyor.
Evet mümkündür, gerekli altyapı sağlandıktan sonra,
%100 çözüm istiyorsanız pili çıkartın.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/7663/13087663.jpg
Cep telefonlarındaki "casus" yazılıma dikkat
3 Nisan 2011
Dinleniyor musunuz
Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, cep telefonu kullanıcılarını “casus” yazılımlara karşı uyararak, özellikle hediye edilen cep telefonlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.
TİB Başkanı Şimşek, yaptığı açıklamada, çeşitli özelliklere sahip casus yazılımların, cep telefonlarına bir mesaj yoluyla yüklenebileceği gibi herhangi bir yerde unutulan cep telefonlarına da kötü niyetli kişiler tarafından bu tür yazılımların kısa sürede aktarılabildiğini söyledi.
Kimi sistemlerin ise özellikleri itibarıyla herhangi bir konuşma olmasa dahi, yazılım yüklü olduğu cep telefonunun bulunduğu ortamın dinlenmesine olanak tanıdığını ifade eden Şimşek,
“SES KAYITLARININ TAMAMI, ORTAM DİNLEMESİ”
TİB Başkanı Şimşek, son yıllarda internet sitelerinde yayımlanan telefon ses kayıtlarıyla ilgili yaptıkları teknik incelemelerde, “kayıtların tamamının ortam dinlemesi” olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/17448068.asp
teknik imkanlar sanıyorum telefonun kapalı iken dahi dinlebileceği aşamaya geldi
Telefonun pili çıkartılmış iken dahi dinlenebileceği iddiaları vardır ki, teknik açıdan değerlendirildiğinde "imkansız" demek mümkün değil.
Ancak bunun için öylesine büyük teknoloji gerekir ki, devlet sırrı gibi bir şeyler söz konusu olmalı, devletlerin gizli servisleri gibi üst düzey gruplar organize etmesi gerekir. İşin ayrıntıları çok teknik konu olduğundan burasının uygun olmadığını düşünüyorum; ancak kabaca kablosuz şarj olayına benzer yöntemler olduğunu söyleyebilirim.