Dükkanımı Büyütebilir miyim?
SLm öncelikle.
Benim yardım beklediğim konu benim dükkanım apartmanın köşesinde.dükkanımın eninin 2 metre olması nedeniyle dükkanımın kiralanmasında sorun yaşıyorum.Düşündem ise apartmanın ortak kullanım alanı olan bi yol var bu yol kullanılmıyor ve yoldan gecenler buraya cöplerini döküyorlar.Ben dükkanımı enini uzatıp üst dairenin hizasına getirsem ne yapmam gerekir.Sorduklarım apartmandakilerin rızası olursa yapılabilir yönünde oldu.Belediye buna izin werir mi peki?
Konu biraz karışık oldu anlayan cewap werirse sewinirim.Kusura bakmayın şimdiden
Cevap: Dükkanımı Büyütebilir miyim?
Belediye görmeden apartaman sakinleri bir şey demiyorsa büyütürsün.
Peki Belediye daha sonra yıkmak isterse ne olacak? ve doğal olarak dükkanın metrekaresi büyüyecek bunu tapuya nasıl gecireceğim?
sn baranteylo.
işyerinizin büyütülmesi için imar durumunun bilinmesi gerekmektedir. anladığım kadarıyla üst katta çıkma bulunduğundan işyerinizin büyütülmesi gibi bir şansınız yok. olsa zaten zamanında binayı yapan kişi işyerini de büyük yapardı. yine de yapabileceğiniz işlem belediyeye gidip imar durumuna ve ruhsat ekli onaylı mimari projesine bakmanız olacaktır. şayet böyle bir hakkınız varsa tüm kat malikleri muvafakatini aldıktan sonra mimari proje müellifinizden tadilat projesi yapmasını isteyerek binaya tadilat ruhsatı alabilirsiniz. bu işlemleri yapabilecek durumunuz varsa zaten yeni onaylı projeniz tapuya bildirilecektir. tapunuzu da yeni dükkanınıza göre alabileceksiniz.