İnfaz tebliğe çıkmış ama gelmedi ne olur
Sayın üyeler,
Kriz nedeniyle nafaka borcu ödemediğim için tazyikli hapisle cezalandırıldım.
1-2 itirazdan sonra ceza infaza verildi. (maksat süre kazanmaktı)
İnfazdan tebligat çıkmış, (yaklaşık 1,5-2 ay önce) ancak tebligat bana ulaşmadı.
Ulaşsa sağlık nedenlerinden dolayı 10 gün içinde itiraz edip infazı erteleyeceğim ancak ulaşmadı
(ciddi sağlık problemi yaşıyorum). Size sorum şu, tebligat ulaşmadan herhangi bir GBT v.s durumda beni alırlarmı? Tazyikli hapis durumlarında açık-yarıaçık-kapalı nasıl bir cezaevine göneriyorlar.
Tebligatı hiç almamak (ev adresime geliyor, bende gündüzleri evde yokum) ve tebligatın muhtara bırakılmaması (yani kaybolması durumunda durum ne olur, mevcut erteleme hakkım nereye kadar geçerli olur.
selamlar,
HUKUK34
Cevap: İnfaz tebliğe çıkmış ama gelmedi ne olur
Teslim ol çağrısı tebliğ edilmek zorunda değildir. Bir ihbardır sadece. Tebliği almasınız da tutuklamanız çıkratılır. Tebligatı almanız ve erteleme talebinde bulunmanız daha iyi olur.
Cevap: İnfaz tebliğe çıkmış ama gelmedi ne olur
Eğer tebligatı almamışsanız muhtemelen hakkınızda yakalam emri çıkartılmıştır. Teslim olduğunuz cumhuriyet savcılığına bağlı açık cezaevi yoksa kapalıda infaz edersiniz. ama siz özellikle yatmak istediğiniz bir cezaevi varsa gidip o cezaevinin bağlı olduğu cumhuriyet başsavcılğına teslim olun.