Ev Satışı Sonrası Karşılıksız Çek
merhaba ilk önce göstermiş olduğununz bu hizmetten dolayı teşekkür ederim.
bir arkadaşım evini Kemal beyin verdiği çek karşılığında, tapu satışını Salim beyin adına vererek satışı bitirmiş. kemal beyin verdiği çek karşılıksız çıkmış salim beyde 15 gün sonra evi başkasına satmış şimdi arkadaşım ne yapmalı parasını nasıl alabilir.
Cevap: Ev satışı sonrası Karşılıksız Çek
Hile ve desiseler mi var burada.15 gün sonra kime satmış.İyiniyetli 3. kişiye mi.
evet olaylardan haberi olmayan iyi niyetli 3. kişiye ev satılmış.
1 sorum- iyiniyetli 3. kişi astın almış olduğu evi mahkeme felan açılırsa kaybedermi
2- kemal beyin selim beye borcu var bu borç karşılığında evi selim beyin üzerine yapıyorlar ve kemal bey benim arkadaşa ev değerinde çek veriyor ve sonra çek karşılıksız çıkıyor.
bence bir hile varmı bilmiyorum selim bey diyorki bana borçları vardı o borç karşılığında evi aldım sonrada sattım çeki kim verdi ise onla halledin konunuzu diyor ne yapacağımızı şaşırdık açıklayıcı yardımcı cevap verirseniz memnun edersiniz bizi. saygılar
Çeki icraya koyacaksınız ve karşılıksız çekten savcılığa şikayet edeceksiniz.
Engin abicim çeki veren kemal isimli şahıs onun adına çek
evin satışını üzerine alan kişi ise selim bey selim beyin bir suçu varmı bu durumda onun haberi yokmuş bu konudan
çeki veren kemal bey çikayet edeceğiz dimi. birde evi satın alan 3. kişi den biz mahkemeye versek evi geri alabilirmiyiz cevap verirseniz sevinirim
Evi rıza ile devrettiğinize göre iyiniyetli 3.şahıstan alamazsınız.
Anladım peki teşekkür ederim.
çeki veren suçlu dimi burada karşılıksız çek vermekten
evin tapusunu ilk üzerine alanın suçu varmı durumdan haberi yok çünki oda anladığımız kadarı ile iyi niyetli
Olayda karşılıksız çek keşide etmekten başka bir suç göremiyorum ben. Çeki icra yolu ile tahsil etmeye çalışmalısınız kanaatimce.