Konut dokunulmazlığının ihlali, tehdit için nasıl tedbir alınır? Korku dolu yaşıyoruz
Sayın Hukuk sever üyeler.Yaşım 20.Okuyorum.Babamın vefatından sonra annem başkasıyla evlendi fakat evlendiği insan işi gücü olmayan,esrar kullanan biri.iyi biri değil.Annem ayrılmak istediği zamanlarda evimizin kapısını kırdı.Tehdit etti ve bunu defalarca yaptı.Polis çağırdık ifadeler alındı şikayetçi olduk fakat mahkemeleri takip etmediğimiz için takipsizlik verildi.Bir mahkemenin sonucu 2.sulh ceza mahkmesinden şu an kendisi 6 ay ceza aldı ama 1 yıl 6 ay denetime tabi olmak şartıyla.Yani cezaevine girmedi.ne yapmamız gerekiyor?sabıkası var yaralamadan zannedersem..:'(
Cevap: Konut dokunulmazlığının ihlali, tehdit için nasıl tedbir alınır? Korku dolu yaşıyoruz
konuma cevap verebilecek yok mu acaba:(( yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Cevap: Konut dokunulmazlığının ihlali, tehdit için nasıl tedbir alınır? Korku dolu yaşıyoruz
Kesinleşmiş mahkumiyeti varsa, sonradan işlediği suçlar için erteleme mümkün olmuyor bildiğim kadarıyla muhakkak ki hukukçularımız daha iyisini bilirler.
Ancak maalesef ceza yaptırımlarımız kaybetme kaygısı olan, zayıf ve kendi hâlinde insanları tedirgin edecek kadar ağır, zorbaları cesaretlendirecek kadar hafif uygulamalara tabii.
Allah yardımcınız olsun. Siz zaten hakkınızı hukuki yoları kullanarak aramaya çalışmışsınız. Adamdan mümkün olduğunca uzak durun. Kendi elinizle de bir şey yapmayın da "olur mu öyle şey canım kanun var nizam var" derler sonra.
Konut dokunulmazlığının ihlâli (T.C.K)
MADDE 116. - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Evlilik birliğinde aile bireylerinden veya konutun birden fazla kişi tarafından ortak kullanılması durumunda bu kişilerden birinin rızası varsa, yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz. Ancak bunun için rıza açıklamasının meşru bir amaca yönelik olması gerekir.
(3) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, açık bir rızaya gerek duyulmaksızın girilmesi mutat olan yerler dışında kalan işyerleri ve eklentileri hakkında işlenmesi hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
(4) Fiilin, cebir veya tehdit kullanılmak suretiyle ya da gece vakti işlenmesi hâlinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Evet her eyleminde karakola şikayet ediniz, olmadı savcılığa...
Hep şikayet ediyoruz ama ifade alınıp bırakılıyor işte.Mahkemin ceza kesmeside çok uzun sürüyor.şimdi 6 aylık bir ceza aldı 1 yıl 6 ay denetime tabi olmak şartıyla peki bu iyi bir sonuç sayılmazmı?Tekrar aynı suçu işlerse cezaevine girmez mi?
Hemen mi girerki bunu en iyi kime sorabilirim acaba? yoksa mahkemeyemi çıkar ki tekrar öylemi tutuklanır yani....korkuyorum çünkü:(.
Kusura bakmayın çok sordum galiba ama işte çözüm yolu aıryorum.ilkelix çok teşekkür ederim sizede.avukat bey sizede teşekkürler.