Özel güvenlik memurunun renk körlüğü
Ben tedaşta devlet memuru ve özel güvenlik görevlisi olarak görev yapıyorum.2001 yılında işe başlarken sağlık kurul raporu almak istedim.renk körü olup olmadığımı öğrenmek için doktor iki tane şekil gösterdi ve sağlamsın geç dedil.renk körü olmadığım söylendi ve işe başladım dokuz yıldırda çalışıyorum.şimdi ise yenileme eğitimimiz olduğundan tekrar sağlık kurul raporu almak istedim bu defa doktor dokuz on tane şekil gösterdi.ben ikisini okudum diğerlerini okuyamadım. Bu yüzden bana renk körüsün denildi ve silahlı özel güvenlik görevlisi olamaz raporu verildi.işyerimde bu rapora istinaden beni işten atmak istiyor ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım.arkadaşlar bi aydınlatırsanız sevinirim.renk körlüğü ile ilgili genelge 2006 da yayınlanmış daha önce böyle bir genelge yok.
Cevap: Özel güvenlik memurunun renk körlüğü
kardeş yapacağın tek şey var yakın illerdeki devlet hastenesine tekrar müracat et..ve ben okuyamıyorum bana reng yumağı gösterin diye söyle doktora .bir kutunun içinden secerek sana sorar bu ne renk diye ona göre söylersin .benim bir arkadaş öyle yapmıştı
Cevap: Özel güvenlik memurunun renk körlüğü
Renk körlüğü sonradan olan birşey değildir,Doğuştan olan bir olaydır.Görme kabiliyetinle ilgili değildir.Sadece renkleri karıştırır ve dereceleri vardır.Kimisi kırmızıyla,yaşili,kimisi sarıyla turuncuyu.9 yıldır görevdeyseniz o zamanki sağlık kurulu kabahatlidir.Devlet memuru statüsündeki güvenlik görevlilerine bu durumda nasıl bir uygulama yaparlar onu bilemem.Ancak 9 yıldırda çalışma süreni göz önüne alırsak,bazı hakların olduğu gerçek.Bir avukattan desdek almalısınız.