Yurttan ayrılmak istiyorum ancak senedim iade edilmiyor
Mrb ilgilenirseniz bi sıkıntım var... ben elazığda bilgisayar mühendisliği okuyan 21 yaşında biriyim
4 arkadaş tuttuğumuz evde kalıyordum ancak maddi sıkıntılardan ötürü ayrıldım, evveli gün(2 nisanda) burdaki bi yurda yazıldım. Aylık 300tl'den 3aylık anlaştık. 300'ünü peşin verdim, kalan 2 taksit için 600tl'lik senet imzaladım. Ancak oda arkadaşlarımın sürekli yüksek sesle müzik dinlediğini, odada sigara içtiğini ve sabah 5e kadar ayakta kaldıklarını bilmediğimden şimdi pişman oldum. Yurt müdürüne gittim anlattım uyarı yaparız dedi başka boş odanın olmadığını idare etmek zorunda olduğumu söyledi. Bende ayrılmak istediğimi verdiğim nakitten 50tl kesilmesini ve senedin bana geri iade edilmesini istedim. Bana olmaz dedi.
Lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz bi hukukçu olarak. Gerçekten maddi olarak sıkıntıdayım. Ailem sıkılmasın diye konudan onlara bahsetmek istemiyorum. Aileme yeterince yük oluyorum bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda nasıl adımlar atabilirim, madur durumdayım ne yapmalıyım burdan ayrılmak istiyorum seneti ve parayı alabilirmyim.......
Cevap: Yurttan ayrılmak istiyorum ancak senedim iade edilmiyor
Konu hakkında arkadaşımıza yardımcı olabilecekj kimse yok mu?
Cevap: Yurttan ayrılmak istiyorum ancak senedim iade edilmiyor
Sorunun üzerinden birkaç ay geçmiş ama yine de yanıt vermem sizin sorununuz çözüldüyse en azından başkaları açısından faydalı olur düşüncesindeyim. Anlattığınız durum bence ayıplı hizmete girmekte, sözleşmenizi feshedip karşılıksız kalan miktarı ve senedi iade alabilirsiniz. Avukat yardımı için Manisa Barosu Adli Yardım Bürosu'na başvurmanızı öneririm.