Avukatlık etiği hakkında bir soru.
Herkese öncellikle iyi günler ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Geçen gün bir avukat bir akrabama Facebook üzerinden bir mesaj atarak müvekilline cinsel hakaretde bulunduğunu ve hakkında dava açacağını bildirdi. Peki tamam fakat aynı avukat yine internet üzerinden aynı web sitesinden akrabamızın eşine "kocanız filanca kişi hakkında cinsel hakaretde bulunmuştur ve hakkında dava açacaktır" diye bir mesaj attı. Avukatın dava henüz açılmadan ilgili kişinin eşine böyle bir mesaj atması etiğe yakışır bir tavır mıdır? Eğer değilse yaptırımları ne olabilir?
Cevap: Avukatlık etiği hakkında bir soru.
Hiçbir şahsın, özellikle de "avukat kimliği ile", böyle bir fiili gerçekleştirmesinin bir amacı veya gerekçesi olamaz. Bu fiil, hem Baro ve/veya Cumhuriyet Savcılığına şikayet, hem de hukuk davası konusudur. Bunun iddia hakkında dava açılıp açılmaması ile de bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bir avukat ancak, kişinin hukuka aykırı eylemlerine devam etmesi halinde hakkında yasal işlem başlatılacağı konusunda uyarıda bulunabilir ki hiçbir meslektaşımın bu uyarıyı facebook üzerinden, kişinin yakınlarına mesaj atmak sureti ile gerçekleştireceğini düşünmek istemem.
Avukat olduğunu nereden anladın.
Cinsel Hakaret diye bir kavram mı var.
Cinsel Taciz olmasın
Toplam 1 dosya bulunuyor
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Avukat olduğunu nereden anladın.
Cinsel Hakaret diye bir kavram mı var.
Cinsel Taciz olmasın
Terminolojiye yabancı olduğum için kusura bakmayın bu ilgili kişinin eşine atılan mesaj ve böyle bir mesajın amacı bana bilgilendirmek gibi gelmedi o yüzden formunuza üye olup vaktinizi çaldım. çok teşekkür ederim
Bir şahsın, herhangi bir internet sitesine Av. ünvanı ile kaydolmuş olması, şahsın avukat olduğunu doğrulamaz.
Şahıs hakkında -avukat olsa da olmasa da- şikayetçi olabilirsiniz.
Hiç bir avukatın "dawa" yazacağını da düşünmüyorum. Bu tür yazım şekli genelde 18 yaş altı özenti gençliği çağrıştırıyor bana.