Alman eşimden ayrılmak istiyorum
merhaba,
ben 43 yasindayim esim 58 yasinda su anda almanyada yasiyorum fakat 2010 senesinin sonunda kesin dönüs yapmak istiyorum. ben esimle gecinemiyorum. biz 24 seneli evliyiz (izmirde evlendik) birde 23 yasinda oglum var(alman pasaportlu) .esim bana ve aileme devamli hakaret ediyor. simdiye kadar oglum icin onunla bereaber oldum ama bana hakaretlerinden ve kötü davranistan yoruldum,sex hayatimiz bitmistir, ben hergün calisiyorum eve geldigimde bir ekmek parcasi bile bulamiyorum, evi cogu zaman temizlemiyor, oglum calismiyor esim oglumun calismasini istemiyor, ve en kötüsü ogluma beni devamli kötülüyor ve oglum artik benle (yakalsik 5 aydir ) tek kelime bile konusmuyor . 2001 senesinde anneme vermis oldugum parayla annem bana bir yazlik aldi 2004 senesinde üzerime gecirdi 2007 senesinde ise kanserden vefaat etti. tapu belgesinde annem bana satmis olarak yaziyor. benim sorum eger türkiyeye dönersem ve almanyada yasayan alman esimden bosanirsam bu evde esiminde hakki olurmu? benden habersiz evi sattabilirmi?
ilginize simdiden tesekkür ederim
yazdigim yazilar alman klasyörü oldugu icin yazi hatalarimi lütfen affedin. tesekkürler.
Cevap: Alman eşimden ayrılmak istiyorum
Sizden habersiz sizin üzerinize tapusu olan yeri satamaz.Anneniz size satmışsa ,hibe değilse yarı payı Türk kanunlarına göre talep edebilir diye düşünüyorum.