Çalışanımın İcra Borcu ve İşveren Sorumluluğu
Herkese İyi Çalışmalar...
xx İcra Müdürlüğü banka hesabıma, kurumumda meslek elemanı olarak bir çalışanımdan dolayı işveren sorumluluğu kapsamında bloke koymuştur.Söz konusu dosyanın içeriğinin 2007 yılından kalan bir alacaktan dolayı olduğunu öğrendim ve çalışanımın borcudur.Bu şahsın dosyaya ait borcunun kurumumuz muhasebesinden kesilmesi için 3 defa haciz ihbarnamesi gönderildiğini 3.haciz ihbarnamesi elime geçtiğinde öğrendim.Daha önceki iki ihbarname elime geçmemiş olup bu konuda adı geçen şahısla tartışmamız sonucunda çalışan kişi kurumumuzdan istifa ettirilmiştir.İşveren sorumluluğu kapsamında hesabıma bu tarihten çok sonra bu dosyadan dolayı bloke konduğunu öğrendim.Yine ilerleyen tarihlerde kurumumu tamamen kapatmış bulunmaktayım.Bu işlemlerle ilgili valilik olurlarları şahsımda mevcuttur.Şu anda asgari ücretle işe başladığımdan ve bankadaki hesabımı maaş hesabı olarak kullanmam gerektiğinden bu blokenin kalkmasını istiyorum.Banka ayrı bir hesap açmama müsade etmiyor.Bu konuda yol gösterirseniz memnun olurum.Ayrıca blokeyi koyan avukat yada icra müdürlükleri borçluların güncel çalışma yerlerini araştırmadan ve tespit etmeden böyle bir işlem yapmakla suç işlemiş ya da görevlerini kötüye kullanmış olmuyorlar mı?Bu konulardaki yorumlarınızı ve yardımlarınız bekliyoruz.Herkese tekrar iyi çalışmalar...
Cevap: Çalışanımın İcra Borcu ve İşveren Sorumluluğu...
İlgili icra dosyasını bir avukata inceletin.Tebligatlar kime gitmiş usulü ile mi olmuş ,sizin ne zaman haberiniz olmuş, olmuşsa ne zaman itiraz etmişsiniz.Hep bunlar değerlendirilecek ona göre usulsüzlük varsa bloke kaldırılacak yoksa devam edecek.
Cevap: Çalışanımın İcra Borcu ve İşveren Sorumluluğu...
Evet icra daireleri de hata yapabiliyor. O yüzden ilk dosyayı incelemeniz gerekir.