İş kazası ve işten çıkarılma
Öncelikle herkese selamlar , Ben x şirkette 2008 yılında bir iş kazası geçirdim . Sol işaret parmagım yaklaşık 3-4 cm koptu ve özel bir hastaneye götürülüp ameliyat oldum . Benden şikayet olmamam konusunda tabiri caizsse yalvardılar. Ve ameliyat çıkısı doğrudan şirkete götürüldüm narkozlu durumda.Ve bana bilmediğim bir çok belgeye imza attırdılar , o kadar canım yanıyodu ayakta dahi duramıyodum bende imzalayıp eve gelip uyudum . Ve beni 6 ay boyunca çalışmış gösterip sigortaya bildirmediler. Bende 6 ay özet hastaneden rapor alıp şirkete götürdüm . Her neyse iş başı yaptım ve 1 sene sonra bana zam yapmadılar . Kasti ve işten çıkarılmam için yapılmıştı . Bende itiraz ettim ve tartıştık . Bana söylediği attıgın imzalarla seni çok durumlarda bırakabiliriz dediler. Ve ayrılmak durumunda. Daha sonra ihbar tazminatım yatırılmadı . Nede kidem tazminatım verdiler . Narkozlu dönemde şirkete geldiğimi gören şahitlerim mevcut , Parmağım koptugunu ve bunda şirketin hatası oldugunu söyleyecek şahitlerimde mevcut. Makinenın teknik bir sürü arızası vardı . Tabi şimdi yaptırdılar . Bu özel bir şirket .
Sormak istediğim Ne yapmalıyım ? Kopan parmagım önemli derecede kuculdu. Ve hiç bir şey hissetmiyorum dokundugum herşeyden .
İnsanlara güvenmenin bedelleri ağır bir şekilde ödüyorum . İş hayatında bunlar oluyormuş. Bu durumda şu an çalısıpta şahit olucak , aynı duruma düşüp şirketle mahkemelik olan bir çok arkadaşım şahitlik yapabilir. Henuz 10 gün oldu bu durum başıma geleli.
Şimdiden ilgi ve alakanız çok teşekkür ederim. Ne yapmam konusunda lütfen yardımcı olun .
Cevap: İş kazası ve işten çıkarılma