Babamın vefatı sebebi ile tayin hakkım doğar mı ?
iyi günler. babam 17.03.2010 tarihinde vefat etti. bende bir polis memuruyum, annem ankarada babamla ikamet etmekte idi. babamın vefatından dolayı yanlız kaldı. bu durum için benim tayin isteme hakkım doğar mı? ( Annem benim bulunduğum şehre gelmek istemiyor )
Cevap: babamın vefatı sebebi ile tayin hakkım doğar mı ?
Anneniz gelmiyor diye devlet sizi onun yanına yollayacak... hiç sanmam :)
Eş ve çocukların özür durumuyla ilgili tayin hakkı olabilir ama anne ile ilgili yönetmelikte tayin isteme hakkınız yok,yine de idareye bir dilekçe ile başvurun...
muğla il emniyet kardosuna atanalı 1.5 yıl oldu 2 ay önce babam vefat etti %86 raporu bulunan kardeşim bulunmakta, annem bakmaktadır,
657 sayılı kanun Ek Madde 39- (Ek: 1/7/2005-5378/21 md.)
Devlet memurlarının, hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmî veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi hâlinde, ilgilinin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu il veya ilçe sınırları dahilinde kurumunda bulunan durumuna uygun boş bir kadroya ataması yapılır. bu maddeye dayanarak tayin talebi ile genel müdürlük personel daire başkanlığına görüşe katıldım. bana atamanı yapamayız dediler.
idari mahkemeye tayinim için dava açabilirmiyim kazanma şansım ne olur, yardımcı olurmusunu