Yönetim Kurulu Olan Bir Apartmanda Yönetim Kurulu Başkanı Kendi Adına Hesap Açtırabilirmi?
Üç kişilik yönetim kurulu olan bir apartmanda, yönetim kurulu başkanı olan kişi elden topladığı aidatları yatırmak için kendi adına bir bankada hesap açtırabilirmi. Yönetim kurulu olarak hesap açtırmak konusunda bankaların istediği sayısız belge var (noter tasdikli yönetim planı, karar defteri fotokopis, nüfus cüzdan fotokopisi, imza sirküleri vs.vs.). Hem bu belge yükünden kurtulmak hem de notere dünya para vermemek için (notere para vermek sorun değilde 3 yıldır aidat toplanmayan bir apartman ve şu anda elektrik faturasını ödeyecek para yok) yönetim kurulu olmasına rağmen yönetim kurulu başkanı kendi adına hesap açtırıp parayı o hesaba yatırabilirmi...
Cevap: Yönetim Kurulu Olan Bir Apartmanda Yönetim Kurulu Başkanı Kendi Adına Hesap Açtırabilirmi?
Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere muteber bir bankada kendi adına fakat ana gayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilmek suretiyle hesap açtırabilir. (KMK Md. 35/j)