Başka Birisine Teslim Edilen Kredi Kartı
Merhaba. Ben kredi kartı için başvurmuştum bankaya 4 5 ay önce. Başvurumdan 15 gün kadar sonra bankaya telefon etmiştim ve kredi kartımın onaylanmadığını söylediler. Fakat kartım bir şekilde oluştrulmuş ve kuryeye verilmiş. Kurye de kredi kartımı bir arkadaşa teslim etmiş. Tabi bu olaydan benim haberim yok. Telefonuma borcunuz var smsleri gelince durumu öğrendim. Fakat arkadaşa (böyle arkadaş olmaz olsun) neden kartımı kullandığını sert şekilde sordum ve hemen gidip ödemesini istedim. Biraz tartıştık. Ödemeyeceğini söyledi. borç senin adına benimle alakası yok git sen öde falan dedi.
Şimdi benim merak ettiğim, kurye benim adıma çıkartılmış bir kartı benden başkasına nasıl teslim edebiliyor? Bildiğim kadarıyla kredi kartıları vs. kurye tarafından ancak kart sahibine teslim edilebileceği. Şimdi ben bu borcu ödemeyi nasıl itiraz edebilirim. Ben kart falan teslim almadım. Kuryede de hiçbir imzam yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Banka ödemezsem icraya verilir diyor ve şu anda faiz işliyor.
Cevap: Başka Birisine Teslim Edilen Kredi Kartı
Savcılığa şikayette bulun.Bankaya da durumu yazılı olarak bildir.Bankaya karşı Tüketici Mahkemesine veya miktara göre Hakem heyetine başvur.İcra takibi hakkında başlarsa İtiraz edeceksin.Yada Menfi tespit davası açacaksın.