Banka avukatları borcu ödememize rağmen yüklü miktarda vekalet ücreti istiyorlar.
Bir bankada müdürü olduğum ltd şirkete ait rotatif kredi hesabı buna ilaveten kredili mevduat hesabı vardı , işyerini geçen yıl kapattık bu hesaplara ait borçlarımız vardı ama bir türlü ödiyemedik.Geçen hafta banka avukatlarından ödeme ile ilgili yazı geldi borcun asıl miktarı ilaveten masraflar yazıyordu.Bizde bankaya gittik diğer ortağımızın bir gayrimenkulunu satıp hesabı kapatalım dedik sonuçta faizin ve masrafların büyük bir kısmını sildirdik ana paranın üzerine çok cüzi bir rakama anlaştık ve bankaya parayı vererek tüm borcu kapattık fakat şimdide banka avukatları sürekli arıyor ve 4.000 tl vekalet ücreti istiyorlar , bankaya ödediğimiz rakam 22.000 cıvarıydı.Bizde zaten bu parayı zor temin ettik diyerek ödemeye yanaşmadık çünkü mahkemeye intikal eden bir durum yoktu.Bu konuda borçlu duruma düşermiyiz yoksa avukatlar ne koparırsak kardır diyerekmi arıyorlar.
Cevap: Banka avukatları borcu ödememize rağmen yüklü miktarda vekalet ücreti istiyorlar.
ben sizin yaşadığınızın aynısını hatta daha trajikomiğini bugün yaşadım;
Bir bankaya olan faizi ile birlikte tüm borcumu ödedim... banka görevlisi avukatlık bürosunu aradı ve bana 74 TL avukatlık ücreti borcumun kaldığını bunu ödediğim zaman avukatın bana "borcu yoktur" kağıdı vereceğini söyledi... ardından avukatlık bürosuna gittim, oradaki görevli dosyamı açıp yanlış anlama olduğunu borcumun 74 değil 174 olduğunu söyledi. ardından hemen 174 TL ödedim. kağıdı verin dedim, önce söyledikleri (saat 16.00 civarı idi) bugün yetişmeyeceğini, icra müdürlüğündeki müdürlerin daire dışında olduklarını söyledi. kendim kalktım icra müdürlüğüne gittim. benim dosyama bakan müdür ordaydı ve bana avukatlık bürosunun icra kaldırma talep yazısını getirdiğimde gerekli işlemin bugün yapılabileceğini söyledi. tekrar büroya gittim. busefer aldığım cevap daha ilginçti. bunun için avukatın imzasının gerekli olduğunu söylediler. tamam o zaman yarına hazır olurmu dedim tamam dediler. akşam bürodan aradılar ve hesaplamanın yanlış yapıldığını, ödediğim 174 TL nin üzerine 350 TL daha para yatırmam gerektiğini söylediler.
bende sizin sahip olduğunuz düşünceye kapıldım...
Cevap: Banka avukatları borcu ödememize rağmen yüklü miktarda vekalet ücreti istiyorlar.
neyse biz pazarlık pazarlık 1.400 e düşürdük 500 verdik kalanıda önümüzdeki hafta vereceğiz , inşallah sizin gibi bir sürpriz yaşamayız.
Sayın mstf34 sizin durumunuz şu anladığım kadarıyla:öncelikle borcunuz avukata intikal ettiğinden takip açılmış,avukatlık ücreti ve masraf eklenmiş.Avukatlık ücreti ve masraflar her dosyanın miktarına göre değişiklik gösterdiği için rakam değişkenlik gösterebilir.Yani avukat ücretini istemekte haklı.Neticede sizin borcunuz icraya intikal ettikten sonra artık bankaya olan rakamı ödeyip kurtulayım derseniz bu olmaz.Bankayla anlaşırken şu kadar ödediğimde borcum tamamen bitecek mi diyecektiniz,evet derlerse ödediğiniz anda borcu kalmamıştır belgesini alsaydınız(ki dosyanız avukatta olduğundan veremezlerdi-amaçları ilk etapta asıl alacağı tahsil etmek olduğundan) o zaman farklı olurdu.Sonuçta avukatlada iyi bir rakamda anlaşmışsınız ödeyin bitsin.Geçmiş olsun.Sayın ahmetgs17,sizin durum biraz faklı,size yalan söylemişler ya da kandırıp ödeme yapmanızı sağlamışlar,ben olsam şu kadar öde sonra borç yokturunu vericez icrayı kaldırıcaz diyip sonra farklı rakamlar ileri süren her kimse önce ona o kağıdı yedirirdim.Neyse umarım bir daha başınıza gelmez
cevabınız için çok teşekkür ederim zaten ödedik çok şükür bitti.