Hukuk severler merhaba iddianame ye itiraz olurmu uyaptan kontrol ettim dava açılmış herkese teşekürler
Printable View
Hukuk severler merhaba iddianame ye itiraz olurmu uyaptan kontrol ettim dava açılmış herkese teşekürler
İddianameye itiraz mahkemede olur. Sanık, hakime ben bu suçu işlemedim işte şahitlerim, işte kanıtlarım der.
Sayın hakkarili bey benim bu dava şikayetçi olduğum kişiler için ek takipsizlik kararı veriliyor bu kez benide müşteki-sanık olarak yazmışlar hakaretten 12, ayda duruşma var takipsizliğe itiraz etcem bakalım hem müşteki hem sanık nasıl olabiliyorum sayın hakkarili? benim davacı olduğum 4 kişinin 1 ini müşteki geri kalan 3 kişiyıde tanık yapmışlar
Her iki taraf da karşılıklı birbirinden şikayetçi ise, örneğin karşılıklı birbirlerini darp ya da hakaret etmişlerse bunlar karşılıklı olarak müşteki-sanık olurlar. Takipsizlik kararına itiraz bu kararın ele geçmesinden itibaren en geç 15 gün içerisinde o yargı birimine en yakın ağır ceza mahkemesi başkanlığına yapılır.
bahsettiğiniz 3 kişi sanık değil de tanık olmuş ise, bu savcılık makamının bu kişiler üzerinde bir suç unsuru görmemesindendir. o kişiler hakkındaki şikayetiniz takipsizlik kararıyla neticelenmiştir. ancak takipsizlik kararlarına itiraz edilebilmektedir.
İddianameye karşı itirazlarınızı ancak kovuşturma aşamasında yapabilirsiniz. Hakim iddianameyi kabul ederse kovuşturma aşaması başlar. Bu aşamada savunmanızı gerçekleştirebilmek için profesyonel destek almanız gerekmektedir.