2918 sayılı kanunun 51/2b maddesi gereğince 530 TL idari para cezası tahakkuk ettirildi
merhabalar...
Bundan 2 ay önce felan bi trafik cezası yazıldı ve bende itiraz dilekçesi yazdım ve dilekçe reddedildi ve yazılan trafik cezasını ödedim.
Bugün ise (yaklaşık 1 ay sonra) 1. Sulh Ceza Mahkemesinden DEĞİŞİK İŞ KARAR adında mahkeme kağıdı geldi.
Bu belgede GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
'' İitraz eden hakkında 2918 sayılı kanunun 51/2b maddesi gereğince 530 TL idari para cezası tahakkuk ettirildi''
Diye başlayan ve ceza ile itirazımla ilgili içerik bulunun sonundada
''itiraz edenin sorumlu olduğu davetiye gideri 5-00 TL yargılama gideri alınarak maliye gelir kaydını verilecekmiş'' diye son bulan bi belge
SORUM ŞU
'' İitraz eden hakkında 2918 sayılı kanunun 51/2b maddesi gereğince 530 TL idari para cezası tahakkuk ettirildi''
NEDİR ? bunun açıklaması ne ? buna ne yapabilirim acaba itiraz hakkım mümkün mü analamdım :(
yardımlarınızı bekliyorumm
Cevap: 2918 sayılı kanunun 51/2b maddesi gereğince 530 TL idari para cezası tahakkuk ettirildi
İtirazınız mahkemece reddedilmiş. Buna karşı ağır ceza mahkemesine itiraz yolu var ama sonuç alamazsınız. 2000 TL nin altındaki para cezaları kesin oluyor. Kararda da zaten para cezasının miktarına göre kesin olduğunun yazılmış olması lazım.
Cevap: 2918 sayılı kanunun 51/2b maddesi gereğince 530 TL idari para cezası tahakkuk ettirildi
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
İtirazınız mahkemece reddedilmiş. Buna karşı ağır ceza mahkemesine itiraz yolu var ama sonuç alamazsınız. 2000 TL nin altındaki para cezaları kesin oluyor. Kararda da zaten para cezasının miktarına göre kesin olduğunun yazılmış olması lazım.
bana 256 lira para cezası yazıldı ödedim onu. şimdi yazılan bu 530 lira neyin nesi onu anlamadım yaa:( mantığı ne neye dayarak kestiler bu cezayı. ben haksız yere 256 trafik cezası ödedim zaten kabul ettim herşeyi bu 530 ne diye ödiyecem ki onu anlamadım :(
Aşırı hızdan ceza almış sonra tekkerür ettiğinden bir kat daha fazla ceza almış olabilir misiniz? Sanıyorum aşırı hız cezaları belli bir süre içerisinde tekerrür ederse katlanıyor.
Alıntı:
univli rumuzlu üyeden alıntı
bana 256 lira para cezası yazıldı ödedim onu. şimdi yazılan bu 530 lira neyin nesi onu anlamadım yaa:( mantığı ne neye dayarak kestiler bu cezayı. ben haksız yere 256 trafik cezası ödedim zaten kabul ettim herşeyi bu 530 ne diye ödiyecem ki onu anlamadım :(
hızla ilgili hiçbir ceza tutanağı yokki? tehlikeli şekilde şerit değiştirmek ve polisin dur ihbarına uymamaktan yazıldı ve ben buna itiraz ettim kabul edilmedi ödedim. ayrıca bi 530 lira ne ödiyecemki hani neden olayı ödeyeceğimde yazmıyo bakın gelen belgede aynen şunlar yazıyo.
İtiraz eden onur alan ın 07 12 2009 havale tarihli dilekçesi ile erzurum bölge trafik denetleme müdürlüğü tarafından 22 11 2009 tarih FD 422818 nolu ceza tutanağın ile 265 TL para cezasın itiraz ettiği anlaşılmakta.
konu ile ilgilili tüm evraklar erzrm bölge trafik şube müdürlüğünden celp edildiği görüldü.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
İtiraz dilekçesinde kısaca olay tarihinde trafiği tehlikeye sokacak bir şekilde şerit değiştirmediği ve cezanın yasaya aykırı olduğunu bu nedenlede cezanın iptal edilmesini talep etmiştir.
İtiraz edenin herhangi bir somut delili olmadığı için itirazı rededilmiştir.
HÜKÜM
itirazın reddine
itiraz edenin sorumlu olduğu davetiye gideri 5,00 tl yargılama giderinin itiraz edenden alınmasına karar verilmiştr..
Olay bu işte zaten 2 ay önce reddedildiğine dair bi yazı geldi ve ödedik bunu niye göndermişler şimdi :S 530 dahamı ödicemm şimdi ben ?
Ödediyseniz bir daha ödemezsiniz. Siz ödedikten sonra göndermişlerdir o kararı. Yalnızca davetiye gideri 5 lirayı ödersiniz.
İlginiz için teşekkürler :)
hani ödediysem bile neden 256 deilde 530 olmuş ki o :) bu kararla ilgili tam olarak hangi kurumdan öğrenebilirim herşeyi ? yada vergi dairesinde görünürmü varsa böyle bi borç ?