Taahütlü hapis cezası hakkında
selam benim ogrenmek ıstedıgım konu sudur :
gecen sene haziran ayında bankaya olan borcumdan dolayı banka avukatı ile bır gorusme yaptım ve ofisine gelmemı borcumun taksıtlendırılecegını belırttı.Bende banka avukatının ofısıne gıderek banka borcumu taksıtlendırdım.Fakar adlıyeye gıtmemı ve orada taahütte bulunup ımza atmamı ıstedıler bende adlıyede onların avukatının yanına gıderek banka borcumu taksıtlendırdım.yanı adlıyede imza atmıs oldum.Daha sonra abım bır hastalıga yakalandı bu yuzden borclarımı odeyemedım.Devamlı abımın yanında hastanede bulunuyordum o yuzden iş arayamadım calısamadımda,mahkemem vardı mahkemeye bıle gıdemedım.Gecen sene aralık ayında abımımı kaybettım.Sımdı iş arıyorum fakat bugun banka avukatının bana verdıgı sure doluyor ve odeyemezsem 3 ay hapıs cezanız var denıldı ne yapmam gerekıyor bılgılerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....
Cevap: Taahütlü hapis cezası hk.
Öncelikle başınız sağolsun,ancak anlayamadığım adliyede ne işiniz var,Yada icra dairesi demek istediniz galiba.İhlal etmişsiniz,alacaklı vekiliyle aranızdaki bir olay.Miktar yüksek deilse ödemenizi önerrim.
evet icra dairesi yanlıs yazmısım ..
dostlar sagolsun.benım yatırmam gereken mıktar 2.000 yarın aksama kadar fakat yatıramam cunku butun paramı abımın hastalıgı boyunca harcadım.sımdı ben sunu ogrenmek ıstıyorum 3 ay denılıyor hapıs tazyık cezası bunu 3 ay olarak mı yatıyorum yoksa daha az mı ?herhangı bır mahkemem olucak mı ?
Onu ancak mahkemede kararı verecek hakim bilir.