Cevap: Nafaka için icra emri...
Borcunuz nafaka borcu olup, zamanaşımına uğramış değildir.
"Nafaka" olduğunu belirtmeksizin başkasının hesabından yatırdığınız miktarları Yargıtay ne yazık ki "ahlaki görev" olarak kabul edecektir. Bu sebeple aynı miktarları yeniden ödemeniz gerekecek.
İcra Emrine itirazınız icrayı durdurmayacaktır, dava açmanız gerekir, ancak dediğim gibi yapmış olduğunuz ödemelerin indirilmesi gerektiğine ilişkin açacağınız davayı çok çok büyük bir ihtimalle kaybedeceksiniz.
Nafakanın düşürülmesi için dava açabilirsiniz.
Benden istenen ana para 23.00. TL faizle birlikte 38.000 TL yapıyor. Benim şu anda bu rakkamları ödeme imkanım yok. Bankada bana bu kadar kredi vermez. Mahkeme ödeme konusunda herhangi bir yardımda bulunabiliyormu?
Yoksa bunu kaşı tarafla mı anlaşmam gerekiyor.?
Mahkemeye bir öneri getirsem ( belki saçma bir yaklaşım ama zor durumda olmam bunları düşündürüyor ) örneğin 10.000 TL' yi bankadan kredi çekip versem, ayrıca aylık ödediğim nafaka olan 350 TL' nin üzerine 200 TL ilave ederek 550 TL ödeme yapmak istesem mahkemeler bu konuda yardım sunarlar mı yoksa çok katı olup bunu hemen ödeyeceksiniz mi derler.
Sizden ricam bana bir yol göstermeniz.
Ekonomik anlamda bu kadar zor durumda iseniz nafaka miktarının düşürülmesi yönünde dava açabilirsiniz.