4857 sayılı işci elektrik mühendisiyken istifa ettim..yeni kanunla işçiler sözleşmeli personel oluyor.
aralık 2004 tarihinde 4857 sayılı iş kanununa göre kapsamdışı işçi olarak tedaş da elektrik mühendisi olarak işe başladım. 2008 yılının başında istifa ederek görevden ayrıldım(istifa ettim)..görevden ayrılmamdaki sebeblerden en büyüğü işçi statüsünde olunması herhangi bi sendika hakkımız olmaması ve iş sözleşmemizin istenildiği zaman fesh edilebileceği idi.malum tedaş özelleşiyor ve benim gibi çalışan mühendisler özel sektör tarafından işden çıkarılabiliyor..ancak enerji bakanlığı tarafından ( yeni bir yasa tasarısı demek lazım sanırım ) kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kapsamdışı 2 yıllık ve 4 yıllık fakülte mezunlarının sözleşmeli personel kapsamına geçirilmesi söz konusu,bununla ilgili bakanlık müşaviri tarafından hazırlanmıs bi yasa tasarısı gördüm ve yakın zaman içinde işçi arkadaşlar sözleşmeli personel kapsamına alınacaklar,yani bi nevi memur haklarına sahip olacaklar...sözleşmeli personel pozisyonuna geçilmesine müteakip iş mahkemesine dava açıp göreve sözleşmeli personel olarak iade edilmemi istesem kazanma şansım varmı acaba? paylaşımlarınızı bekliyorum..
Cevap: 4857 sayılı işci elektrik mühendisiyken istifa ettim..yeni kanunla işçiler sözleşmeli personel oluyor.
farklı bi soru cevaplaması zor olsa gerek
Cevap: 4857 sayılı işci elektrik mühendisiyken istifa ettim..yeni kanunla işçiler sözleşmeli personel oluyor.
Öncelikle yeni hazırlanan Kanun taslağında sizin gibi işçi statüsündeyken istifa edenlere bir hak getiriliyor mu bakmak lazım. Eğer Kanun taslağında istifa edenlerin de müracaatları halinde sözleşmeli personel kadrosuna alınacakları yazılı ise bu sizin için iyi. Aksi halde iki yıl önce istifa ettiğiniz için mahkemeden dahi bir sonuç elde edemeyeceğinizi düşünüyorum maalesef.
Selam
Bende sizin gibi 2004 yılında işe başladım 2008 yılının sonunda istifa ettim. Yazınızı yeni gördüm durumunuzla ilgili herhangi bir gelişme yaşadınız m?
Selam
Bende sizin gibi 2004 yılında işe başladım 2008 yılının sonunda istifa ettim. Yazınızı yeni gördüm durumunuzla ilgili herhangi bir gelişme yaşadınız m?