Yurtdışından yapılan sanal dolandırıcılık
Merhaba;
2 ay önce uluslararası bir ticaret sitesinden bir ürünün açık arttırmasına katıldım.Ürün bende kaldı.Satıcı benimle temas kurarak eğer ödemeyi western unionla yaparsam % 15 indirim yapacağını söyledi.Bu şekilde olunca bende indirim için ödemeyi şahsın kendisine western unionla gönderdim.Sonrasında satıcıya hiçbir şekilde ulaşamadım.Aradan 2 ay geçti ve dolandırıldığımı anladım.Şimdi yurtdışındaki bu şahıs hakkında hakkımı nasıl arayabilirim.Mahkeme açabilirmiyim yada ne yapabilirim.Bilgi vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yurtdışından yapılan sanal dolandırıcılık
EB** dan sanırım alışveriş yapmışsındır .. Öncelikle satıcının profil sayfasını incelemen ve geçmiş ticaretlerine gözatmanı önerirdim ..
Şimdi elinizdeki bilgilerle dilekçenizi en yakın savcılığa bildirebilirsiniz . Alışveriş yaptığınız siteden , ticaret yaptığınız ( sizi dolandıran ) kişinin bilgilerini emniyet isteyecektir.Takibini zaten emniyet yapacaktır . Ancak yurtdışı olduğu bu süre uzun sürebilir ama hakkınızı aramaya devam edin ..
Çünkü Yabancı Firmalar bu konularda daha hassas iletişim sıkıntısı olmazsa paranızı çatır çatır alırsınız ..
Selametle ..