Karşı avukatı dava edebilir miyim?
Binek aracımı onarım için bıraktığım yetkili servise aracı almak için gittiğimde aracımın önemli bir parçasının bozulduğunu görünce ücret ödemeden aracımı alıp ayrıldım. Avukatları icra takibine başladı, ben de tüketici hakem heyetinden -bilirkişiye dayanarak- lehime ödeme kararı çıkarttım, davadan da muhtemelen aleyhime bir karar çıkmaz. Çıksa da önemli değil. Benim sormak istediğim farklı:
1-Karşı tarafın vekili icra ilgili tüm yazışmaları ev adresim olmadığı belli olan ... Devlet Hastanesine (iş yerime yaptı) Dolayısıyla icralık olduğum bazı kişilerce öğrenildi. Oysa ruhsat bilgilerinden ev adresime ulaşabilirdi. Bu usule uygun mudur?
2-Noterden ve mahkeme aracılığıyla yapılan iki tebligatta vekil "aracımı şervis çalışanlarından xx'in üzerine sürdüğümü, bu konuyla ilgili haklarını saklı tuttuklarını" yazmış. Tümüyle gerçek dışı olmasının yanında insan sağlığına hizmet etmekle görevli bir hekimin bu kadar basit bir konuda böyle bir hareket yapacağına kimse inanmaz. Bu tebligatlar da işyerime yapıldığı için potansiyel olarak başkaları tarafından da okunabilirdi. Sorum bu suçlama ve üstü kapalı tehdit? nedeniyle karşı şirkete, söz konusu çalışana ve avukatlarına dava açabilir miyim? Hangilerine? Hangi suçlamayla? ve sonuç alabilir miyim? Mahkeme dışında disiplin cezası için girişimde bulunabilir miyim?
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Cevap: Karşı avukatı dava edebilir miyim?
İşyeri veya ikametgah adresine yapabilir.
Üzerine sürme konusu ise tanık,kamera kayıtları ile ispat edilebilir.Araç giderken aracın önüne çıkmak üzerine sürme değildir.
Ücret ödemeden ayrılmanız yanlış olmuş, ücreti tiraz kaydıyla ödeyip gerekli dava vesair itirazları yapmanız gerekirdi.
Cevap: Karşı avukatı dava edebilir miyim?
Sayın Baydr, avukatlar taraf değillerdir. Müvekkillerinin kendilerine vermiş olduğu bilgi çerçevesinde yasal işlem yaparlar. Bu açıdan açacağınız herhangi bir davanın veya suç uydurma nedeni ile yapılacak şikayetin karşı tarafı ilgili servis sahibi (veya şirket) ve çalışanlarıdır.