Garantisi bitmiş televizyon ayıplı mal kapsamına girebilir mi?
Sayın Üyeler,
2005 yılında 2500 TL ye aldığım lcd televizyonun garantisi bittikten 3 ay sonra (Kasım 2008 de) lcd ekranının renkleri akmaya başladı. Üreticiyle irtibat kurdum, servis incledi ve garantisi bittiği için birşey yapamayacaklarını söyledi ve panel değişimi için 1000 TL ye yakın ücret istediler. Ne yapalım böyle idare edelim dedik ama artık her tarafı akıyor, seyredilecek hali kalmadı.
Geçen aklıma üreticilerin ürün özelliklerinde belirttikleri LCD panel ömrü diye bir saat değeri var, o geldi. Firmayı aradım ve bana sözlü olarak bu model tv nin LCD panel ömrünün 40 bin ila 60 bin saat arası olduğunu söylediler. Şimdi, bu değere göre benim lcd panel bu kadar saat çalışmadan ömrü bitti. Ben bunu ifade ederek ürünün ayıplı mal kapsamında olduğunu iddaa edebilir miyim? Evet ise nasıl bir yol izlemem gerekir?
Saygılarımla,
Cevap: Garantisi bitmiş televizyon ayıplı mal kapsamına girebilir mi?
Ayıplı mal ilk bir ay içerisinde söz konusu olabilmektedir. 40-60 bin saat LCD ömrü söylemdir. Garanti şartlarında böyle bir şartın olabileceğini sanmam. Dolayısı ile yapacak pek bir şey yok.