Çocuğa bağlanan nafakanın kaldırılması...
2008 yılında anlaşmalı olarak boşandım, 1993 doğumlu kızımın velayeti bana verildi. 12.500 maddi tazminat + bana aylık 100 TL tedbir yoksulluk, kızıma ise aylık 500 TL tedbir-iştirak nafakası bağlandı. 2009 yılında tekrar evlendim. Benim nafakam kesildi. Nafakaların düzenli ödenmemesi nedeniyle İcra Müdürlüğü'na başvurdum. Şimdi kızımın nafakasını icra yoluyla alıyorum.
Kızımın babası "Nafakanın Kaldırılması" davası açmış. Kızımın babası SSK emeklisi, ayrıca yurtdışından sigorta geliri vardır. Kızım lise 3 e gitmektedir.
Bu durumda nafaka kaldırılabilirmi?
Nafakanın kaldırılma davası
nafakanın kaldırılma davası açılmış.ama benim elime mahkeme celbi geçmedi.çünkü o adreste deyilim muhtarda almamış bu durumda ne olur.mahkemenin gününü ve dosya nosunu biliyorum.ne yapayım mahkemenin açıldığı şehrede çok uzağım.lütfen beni yönlendirirmisiniz.
Cevap: Çocuğa bağlanan nafakanın kaldırılması...
Alıntı:
Pincir rumuzlu üyeden alıntı
2008 yılında anlaşmalı olarak boşandım, 1993 doğumlu kızımın velayeti bana verildi. 12.500 maddi tazminat + bana aylık 100 TL tedbir yoksulluk, kızıma ise aylık 500 TL tedbir-iştirak nafakası bağlandı. 2009 yılında tekrar evlendim. Benim nafakam kesildi. Nafakaların düzenli ödenmemesi nedeniyle İcra Müdürlüğü'na başvurdum. Şimdi kızımın nafakasını icra yoluyla alıyorum.
Kızımın babası "Nafakanın Kaldırılması" davası açmış. Kızımın babası SSK emeklisi, ayrıca yurtdışından sigorta geliri vardır. Kızım lise 3 e gitmektedir.
Baba çocuğuna diye ödediği iştirak nafakasının kaldırılması için mi dava açmış? Eğer öyle ise kızınız henüz 18 yaşına gelmediği için ve lise-3'e gittiği yani okuduğu için kesilmez. Kızınız 18 yaşına gelmiş olup okumaya devam ediyor ise ve okumaya devam ediyor olursa(üniversiteye gidiyorsa mesela), kızınız babasına yardım nafakası davasını kendi açabilir. Reşit olduktan sonra okuyan genç babaya bu davayı kendisi açmak zorunda.
Alıntı:
Kuvvetle muhtemel eşiniz ; "sizin durumunuzun iyileştiğinden,zenginleşdiğinizden" ;kendisinin ise " giderlerinin arttığından fakirleştiğinden" yola çıkarak dava açmış olmalı....kaldırılıp kaldırılmayacağını ya da yeni rakamı yine hakimin takdiri belirleyecektir.....yeniden bir "sosyal durum incelemesi" yapılabilir....
Cevap: nafakanın kaldırılma davası
Alıntı:
nafakanın kaldırılma davası açılmış.ama benim elime mahkeme celbi geçmedi.çünkü o adreste deyilim muhtarda almamış bu durumda ne olur.mahkemenin gününü ve dosya nosunu biliyorum.ne yapayım mahkemenin açıldığı şehrede çok uzağım.lütfen beni yönlendirirmisiniz.
Mahkeme kaleminden ,tebligatın hangi adrese çıktığını ;geri dönüp dönmediğini öğrenebilirsiniz....bir diğer yol da ;elinize ulaşmış farzedip , bulunduğunuz yer aile mahkemesi kanalıyla ya da dosya no sunu belirtecek şekilde aps ile savunmanızı, itirazınızı yazıp , gönderebilirsiniz.....
Tabi ki tebligat ele geçmeden dava gün ve dosya no sunu bilmek te ayrı soru işareti olsa gerek..?
Cevap: Nafakanın kaldırılma davası
mahkeme celbi eski oturduğum eve gelmiş.bana söylediler.davacının TC numarasıyla hukuki nete girip dosya numarasını aldım.bunuda bir avukat söylemişti.takip etmezsem tek taraflı dava yürürmü.sağolun açıklama yapmışsınız.burda yabancı olduğum için panik yapıyorum işte..aslında anlaşmalı boşandık herşeyi kabul etti.boşanmadan önce gelirinin bi miktar azalacağını biliyodu.çünkü yurt dışından emekli ve kesin dönüşü benimde imzamla gerçekleşti yani o devlet benimle boşanırsa bana bağlanan bir miktar para kesileceyini ta yirmi sene önce söylediler ve her senede oradan resmi kağıtlar gelir medeni halimiz sorulurdu.yani her şeyi biliyodu.bunuda ispatlarım zaten.birikmişinide kadınlara yedirdi.
Cevap: Nafakanın kaldırılma davası
bir şey daha sormak istiyorum.on üç sene önce evliyken bir arsa aldık arsanın üzerinede ev yaptık o arsa benim üzerime alınmıştı evde köyde ve şu anki değeride yüz milyar filan ama atsan atılmaz satsan satılmaz bir yerde fazla deyeri yok.sadece üçyüz elli tl kira geliri var.oda yeni oldu zaten.boşanasıya kadarda o aldı kirayı şimdi ben alıyorum.o ev içinde tazminat davası açmış.ne yapmalıyım.orayada aps ile savunma yapabilirmiyim.aydınlatırsanız çok sevinirim.teşekkürler.
selam.dosya numarasıyla aile mahkeme kalemi bana bilgi vermiyor.bu durumda celp elimede geçmediğine göre.bulunduğum yerdeki aile mahkemesine gitsem olurmu.mahkeme günü belli ama celp elime geçmeden mahkeme olurmu.yada karşı taraf ne yapar.adresimi bulmaya çalışır.yoksa tek taraflı dava yürürmü.aydınlatırsanız sevinirim.
Alıntı:
selam.dosya numarasıyla aile mahkeme kalemi bana bilgi vermiyor.bu durumda celp elimede geçmediğine göre.bulunduğum yerdeki aile mahkemesine gitsem olurmu.mahkeme günü belli ama celp elime geçmeden mahkeme olurmu.yada karşı taraf ne yapar.adresimi bulmaya çalışır.yoksa tek taraflı dava yürürmü.aydınlatırsanız sevinirim.
Davada taraf olduğunuzu söylerseniz genelde bilgi verirler....şu an çalışıyorsanız işyeriniz tesbit edilmiş olabilir; tebligat oraya çıkmış olabilir...icra müdürlüğünden yeni adresiniz temin edilmiş olabilir....yeni muhtarlıkta olabilir....
ben kendim ricayla telefondan çoğu zaman öğrendim....ancak kardeşlerime kesinlikle bilgi vermediler....eninde sonunda size ulaşırlar.....adresiniz tesbit olana kadar biraz uzar;ancak mahkeme devam eder....
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.