SSK prim borcundan dolayı emekli maaşıma haciz konurmu.
Üzerime kayıtlı LTD şirket var büyük hissedarı ve yetkili müdürüyüm , şu anda faal gözükmesine rağmen imalatı durdurdum işyeri kapalı ama yüklü miktarda ssk prim borcum, vergi dairesi borcum ve piyasada karşılıksız çeklerim var.Çekleri zamana yaydım mümkün olduğunca ödiyeceğim, ssk borcu için birkaç mali müşavirle konuştum yapılandırma bekleniyor bekle mutlaka taksitlendirme olacak dediler.Vergi daireside aynı şekilde ya parça parça yada taksitle elimden geldiğince ödiyeceğim.Şu an yapabileceğim fazla bişey yok , ancak bu temmuz da emeklilik yaşım doluyor zaten prim günü 9000 i geçti.Emekli maaşıma SGK tarafından haciz konurmu yoksa 1/3 lük kısmımı kesilir.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim, saygılarımla.
Cevap: SSK prim borcundan dolayı emekli maaşıma haciz konurmu.
Bu konuda uzman olmamama rağmen; bildiğim şudur:Yeni SSGSS Kanununa göre;" Emekli maaşlarında, SGK kurumu alacakları ve nafaka borcu" dışında, icra işlemi yapılamaz.Anlattığınıza göre; şahsen SGK borcunuz olmamakla beraber, sizin sorumlu olduğunuz SGK borçları bulunmakta.Bu durumda, SGK alacağı sözkonusu olduğundan; emekli maaşınıza haciz konacaktır.Yine, bildiğiniz gibi; emekli maaşlarının tamamı haczedilemez.
Bu konuda "uzmanım" diyen, aksi mümkünse eğer, cevap verecektir.
İyi günler...
Cevap: SSK prim borcundan dolayı emekli maaşıma haciz konurmu.
cevabınız için çok teşekkür ederim.