Kiracı ev satın aldığı durumda kontrat bitiminden önce çıkabilirmi?
Merhabalar,siz değerli üstadlara sorum şudur : Kiracım henüz kontrat süresi bitmemesine rağmen yeni ev satın aldığını beyanla noterden ihtar çekmiştir.Avukatı ile görüştüğünü ve ev satın alması durumunda kontrat süresinin önemini yitirdiğini ve istediği zaman çıkabileceğini ve benim kiraya verememem durumunda talepte bulanamayacağımı söylemekte . Bunun doğruluğunu öğrenmek istiyorum.Ayrıca çekmiş olduğu ihtarnamede sadece "yeni ev satın aldığımdan" gibi bir gerekçe var,aldığı evle ilgili adres v.s bilgileri yok, ekte tapu fotokopisi de yok.Gerekçesi doğru ise de noter ihtarnamesinde bunları ibraz etmesi gerekmezmi ? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kiracı ev satın aldığı durumda kontrat bitiminden önce çıkabilirmi?
Tapu, adres vb. bilgi ibraz etmesi gerekmez çünkü ev satın almış olması dahi kontratı erken feshetmesi için geçerli bir neden kabul edilmemektedir. Kira dönemi sonuna kadarki kiralardan kiracınız sorumludur.
Bununla birlikte Yargıtay'ın son dönemde vermiş olduğu kararlara göre "kiracı, evin yeniden kiraya verilebilmesi için geçecek olan makul süredeki kiradan sorumludur"
Burada makul sürenin ne olabileceği tartışma konusu olabilmektedir ancak kanımca kiracınız evi boşalttıktan sonra kiracı bulamazsanız bir, iki ay kadar daha kira alabilirsiniz.
Merhabalar.
Benim durumum ile yakından alakalı bir konu fakat ben kiracı konumundayım.
8 ay önce bir emlakçıdan ev kiraladık şimdi ise ev satın aldık. Ev sahibine ev satın aldığımızı ve çıkmak istediğimizi bildirdik. Ancak ev sahibi elinde kontrat olduğunu ve kontrat bitimine kadar kirayı talep edeceğini söylüyor.
Ev almış olmam sözleşmeyi fesh edebilmem için geçerli bir mazeret değil midir ?
Evden en az maddi zararla çıkabilmem için ne yapmam gerektiğini açıklarsanız sevinirim.
Alıntı:
m.aykut rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Benim durumum ile yakından alakalı bir konu fakat ben kiracı konumundayım.
8 ay önce bir emlakçıdan ev kiraladık şimdi ise ev satın aldık. Ev sahibine ev satın aldığımızı ve çıkmak istediğimizi bildirdik. Ancak ev sahibi elinde kontrat olduğunu ve kontrat bitimine kadar kirayı talep edeceğini söylüyor.
Ev almış olmam sözleşmeyi fesh edebilmem için geçerli bir mazeret değil midir ?
Evden en az maddi zararla çıkabilmem için ne yapmam gerektiğini açıklarsanız sevinirim.
Yukarıda sorunuza bire bir uyan bir cevap verilmiş. Ev satın alma mazeret değil. Ev sahibinin evini başkaşına kiraya verebileceği makul bir süre daha kira ödemek zorundasınız.