Aynı suçtan 3 kez disiplin cezası olur mu?
Bir kamu kuruluşunda çalışırken. 125 e/g fıkrasında devlet memurluğundan çıkarıldım. 1. kez idare mahkemeye dava açtım mahkeme üyesi bulunduğum sendika temsilsici kurula çağrılmadığından daha önca üye olduğum sendika temsilcisi kurula geldiğinden YD. verdi daha sonra iptal kararı verdi.Göreve başlatmadılar yalnız beni 2 kez disiplin kuruluna çağırdılar bende rahatsız oluğumdan 20 gün rapor aldım gitmedim. 2. kez devlet memurluğından çıkarma cezası verdiler.. 2.kez idare mahkemeye dava açtım savunmam alınmadığından yine YD. ve yine idarenin kararını iptal kararı çıktı. Bu arada göreve başlattılar akşama kadar çalıştırdılar görevden uzaklaştırma verdiler. 3. kez disiplin kuruluna çağırdılar 3. kez devlet memurluğundan çıkarma verdiler 3. kez idare mahkemeye dava açtım dava devam etmektedir. Bu arada 2 kez devlet memurluğundan çıkarmayı iptal ettilet 1. dava için danıştaya müraacat ettiler danıştay İdarenin Y.D. istemini red etti .İdare 3 kez karar albilirmi ? 3 kez aynı konuda karar aldı Avukatım yoktur dava dosyalarını internetten araştırarak hazırladım.Yardımı olurmusnuz?
Cevap: Aynı suçtan 3 kez disiplin cezası olur mu?
Bu soruya cvp verebilicek hukukcu arkadaş yok mu?
Yargı kararlarının gerekçeleri de hüküm ifade eder... Usuli bir eksiklik nedeniyle iptak kararı verilmişse, belirtilen işlem tamamlanarak yeniden işlem tesis edilebilir.
Detayları bilmeden yorum yapmak doğru olmaz... Memurluktan atılmanız karşısında dahi avukat yardımı almamamız da ilginç doğrusu...
1. sinde üyesi bulunduğum sendika kurula çağrılmadığından yeni bir karar aldılar daha önceki kararı iptal etmeden disiplin kurulunun yendiden karar alma yetkisi varmı peki internetten araştırarak 2 dava kazandım.2. kararlarında savunma alınmadan karar aldıklarından iptal kararı verdi
1. ve 2. kararları iptal etmeyen idare yeni bir idare kararla devlet memurluğunan çıkarma kararı alıyor bunu anlamıyorum hatta 1 kez kazandığım davayı danıştaya götürüyor YD. talep ediyor danıştay YD.talebini red edince 2. iptal kararı üzerine 2. memurluktan çıkarma işleminin iptal ediyor
Konuyu çok net anlayamadım. Bu durumda idarenin her işlemine ayrı ayrı dava açılmalıdır ve siz zaten bunu yapmışsınız. Bazı hatta çğu durumlarda idarenin başındaki, emri altındaki memurla sürtüşür ve idari yargı kararını etkisiz kılmak için elinden geleni yapar. Sizinkinde de böyle olmuşa benziyor.
İdari yargı kararını etkisiz kılmaya çalışmak ve bu nedenle işlem tesis etmek görevi kötüye kullanma suçu oluşturur. Atamaya yetkili amir hakkında suç duyurusunda bulunabilceğiniz gibi hem bizzat şahsı hem de kurum aleyhine tazminat davaları açabilirsiniz.