Eve Gelebilecek Olan Haciz
Merhabalar,
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum;
Ailem emekli ve önceden imzalanmış 3000 küsür TL lik bir senete mukabil faiz ile birlikte 5500 TL gibi bir borcumuz var. Alacaklı şahıs ile birkaç kere konuşmaya çalışmış olsak da bir orta yol bulamadık ve sanırım icra için gelecekler. Bu konudan malesef çok anlamıyorum o yüzden bilgisizliğimi mazur görün.
Şimdi bize 1 hafta kadar önce bir yazı geldi, sanırım icra için. Ve yarın-öbür gün dolacak süresi. Ancak kaldığımız ev kira ve evdeki bazı eşyalar bizim değil ( Örn: Mutfak dolapları, bir-iki odadaki dolaplar, klima, banyo su ısıtıcısı...gibi ) İcra geldiğinde bizimkilerin evde olmama ihtimalleri de var. Dolayısıyla ben karşılayabilirim gelenleri. Ancak bu durumda ben bu bahsettiğim eşyaların bize ait olmadığını söylediğimde onlar inatla yazabilirler mi ? Bu durumu nasıl engelleyebiliriz ?
Bununla birlikte bizim açıkçası ikametimiz bile bu evde değil. Ve kontratımız malesef yok.
Bizimkiler bir kaç kere alacaklı ile görüştüler. 3 aylık maaş alıyorlar ki emekli maaşı, bundan aylık 250 TL den 3 ayda 750 TL verelim dediler ama kabul etmediler. Sanırım son olarak aylık 500 ü de kabul etmediler. Bu durumda kesinlikle hacze gelinecek mi ? Geldiklerinde benim yapmam gereken nedir sizin önerileriniz hususunda ?
Ayrıca mal beyanı olayı kalktı diye duymuştum ben bir ara, bu doğru mu bilmiyorum ama sanırım mal beyanında da bulunmadık :S
Kusura bakmayın biraz karışık oldu ama zaten durum bizim açımızdan da karışık :S
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Eve Gelebilecek Olan Haciz
siz olmasanızda çilingirle eve girebilirler.Ayrıca evdeki eşyaları sizin olmadığını söylesenizde alabilirler.Gerçek sahibinin sonradan istikhak davası açması gerekir.