Cevap: Resmi web siteleri
Resmi kurumlar internet sayfalarını ticari amaçla değil bilgilendirme amaçlı açarlar. Bence de yasal olmaması lazım. Ama koyduklarına göre kılıfınıda hazırlamışlardır
aynı soruyu ilkin ulaştırma bakanlığı bilgi edinme servisine sordum. gelen yanıt şu şekilde oldu; ' Bilgi edinme başvurunuzda söz edilen konu Kurumumuz görev ve sorumlulukları alanında yer almamktadır.' bu sefer BİMER vasıtasıyla ulaştırma bakanlığından gelen yanıtıda ekleyerek sordum, sorunun yönlendirildiği tüketci hakları kurumundan da aynı yanıtı aldım. BİMER ' e 2. bir soru ile sorunun hangi bakanlığın yetki ve sorumluluk alanına girdiğinin tarafıma bildirilmesi hususunu arz ettim :))))) bakalım yanıt bekliyorum. sanırım konu ile ilgili bir mevzuat açığı var. kimse bilgi sahibi değil gibi.:))))
bimer başvuru sorgulama ekranından kontrol ettiğimde; son sorum ile ilgili müracatın bu sefer adalet bakanlığına intikal ettiğini, adalet bakanlığındanda hukuk işleri genel müdürlüğüne havale ettiğini gördüm. bakalım sorunun cevabı gelecekmi cidden çok merak ediyorum :)
Birkeresinde resmi sitelerde reklam alımı etik degil arkadaşların dediği gibi bilgilendirme amaçlı bence suç
ayrıca konulan bu reklam karşılığı alınan paranın kuruma hangi gelir kaleminden ne şekilde yansıtılacağı, yine bu gelirin harcanırken hangi harcam kaleminden çıkış yapılacağı da tartışmalı bi konu gibime geliyor. döner sermaye gelirleri arasında bu şekilde bi gelir varmı acaba.