Kooperatif hissesi ve yönetime borçlar
merhaba
benim bir çıkmış kooparatif hissem var... 32.000.00 L yatırdım... sonra ödeyemedim.
Kooparatif hissemi kooparatife devretmek için kooparatif başkanının yanına gittim, ama bana ödeme devir de etme belki sonra elin genişler ben yaza o daireyi senin adına satarım dedi.
aradan şimdi 6 ay geçti ben geçen hafta tekrar gittim devretmek istediğimi söyledim ilgilenmedi bile 5-6.000 00 L nı keserim dedi.... üstelik "paranı birbuçuk yılda öderim diyor" benim bildiğim yasal olanı 6 ay dedim sinirledi yok dedi ben de sinirlendim çıktım...
şimdi bana 3 gün önce kooparatifin antetli kağıdına yazılmış ve altını imzaladıkları bir belge yolladılar
ödenen: 39400 L borç:4173.75 L gecikme cezası:3198.75 gözüküyor
ama benim ödediğim tutar 32000.00
ben bu belgeyle yani imzalı antetli kağıtla sırf o koop. i nasıl süründürebilirim. yasal geçerliliği var mı?
ben hakkım olmayan parayı istemiyorum ama onları süründürmek istiyorum...
üstelik resmi belge olmayan muhasebe çıktılarında da hesaplar tam tutmuyor... üstelik şirkette elden fatura kesiyorlar bu da bildiğimce suç ben bunları nereye şikayet edebilirim...
KURTARIN BENİ ŞU KOOPARATİFTEN
.
Cevap: Kooperatif hissesi ve yönetime borçlar
Genel kurul kararında faiz oranı ne kadar belirlenmiş , aidat ne kadar ve siz kaç aydır aidat ödemiyorsunuz bu bilgileri yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım
faiz oranı %3
aidat 600
12 aydır ödemedim......
Aidat ödememe süresi 12 ay ise toplam aidat borcu 7200 tl faiz borcu 1386 tl yapar. Kooperatifi süründüreceğinizi bilmem ama , antetli gönderilen kağıdın sizin açınızdan bir önemi yok. 1163 sayılı kanuna uygun olarak 10 gün ve 30 gün süreli noter ihtarları sizin açınızdan ihraç sürecini başlatır. her iki ihtardada borç ve faiz ayrıntılı olarak hangi aya nekadar olduğu belirtilmek sureti ile bu ihtarlar geçelidir. yukarıda belirtiğiniz faiz borcu tutarı verdiğiniz oranla örtüşmüyor. Ayrıca üyelikten istifa etmeniz başkana bağlı bir hak değildir. Siz noterden istifa eder kooperatife gönderirsiniz kooperatifin kabul edip etmemesi istifa sonucunu değiştirmez ancak yapılacak ilk genel kurulda üyelik payınız ödenmek üzere bütçeye eklenir. Size ödenecek tutar kooperatifin varlığını tehikeye düşürecek veya sıkıntıya sokacağı genel kurulda karar altına alınırsa yasaya göre kooperatif bu ödemeyi 3 yıla kadar yayabilir.
ben bunları nereye ne tür bir dilekçeyle şikayet edebilirim acaba?
Sanayi bakanlığına şikayet edebilirsiniz. ayrıca suç unsuru sahte fatura ile kasadan çıkış yapıldığına dair elinizde kanıt varsa savcılığa suç duyrusunda bulunabilirsiniz. Yine şahsına dair başlatılacak icra veya ihraç işlemi başladığında faiz hesabına itiraz edebilirsiniz . Yada bir an önce orayı satıp kurtulabilirsiniz kolay gelsin