İdari davalar arası bağlantı
sayın hukukseverler sizlere danışmak istedğim bir konu var..bir konuyla ilgili 24 ay uzun süreli durdurma aldım ve cezaya dayanarak ilişkimi kesitler 56.maddeye göre...bende bu cezaya itiraz ettim idare mahkemesine...ancak ilişki kesme nedeni olan sicilimi yetkisi olmayan bir amir doldurduğu için ayrıca ilişik kesme için bir dava daha açtım...bu dava 24 ay için açtığım davanın sonuçlanmasını beklermi?davaları açalı 14 ay oldu ama hala bir sonuç çıkmadı....
Cevap: idari davalar arası bağlantı
Yürütmenin durdurulması kararı belirtilen sürenin sonunda kendiliğinden hükümsüz kalır. Esas karar çıkmadı ise yeniden ve temdiden tekrar yürütmenin durdurulmasını talep eden bir dilekçe ile ilk YD kararını veren mahkemeye başvurmanız gerekmektedir.
anlatmak istediğinizi tam anlayamadım..benim sormak istediğim sicile bağlı olarak ilişik kesme ve 24 uzun süreli durdurma cezaları için ayrı ayrı dava açtım.sicile bağlı ilişik kesme için açtıgım dava 24 için açtıgım davanın sonuçlanmasını beklerimi?
Mahkeme UYAP sisteminden dava dosyalarınızı öğrenebilir ve eğer iki davanız arasında illiyet bağı varsa yani 24 ay uzun süreli terfi durdurması memuriyetle ilişiğinizin kesilmesine neden olmuşsa önce buna neden olan cezanın hukuka uygun olup olmadığını belirler ve kuvvetle muhtemel ondan sonra diğer davanızı sonuçlandırır diye düşünüyorum.