İstifa edip haklarımı alabilirmiyim?
Öncelikle merhaba adım can muhtamelen hepinizden küçüğüm (yaş 22) saygılarımı sunuyorum bu sebeple.
Benim yardım almak istediğim konu şu kurumsal bir firmada 1YIL 11 Aydır Çalışmaktayım bazı aksiliklerden ve verilen vaadlerin yerine getirilmemesinden kaynaklanan sebepler dolayısıyla işten ayrılmak istedim ve yöneticimle konuştum tazminat hakkından yararlanabilirmiyiz diye oda bana konuşacağını söyledi ve o gün bu gündür 3 ay geçti halen her sorduğumuz da(bu arada 4 kişiyiz) IK ile görüşülüo halolucak felan deniliyo son olarakta artık biz avukattan bilgi alıcaz dediğimizde bizi ik ile görüştürdüler ik da böle bişey olamaz ayrılacaksanız istifa edip gidersiniz dedi ama biz gitmenizi istemiyoruz felan dediler bizden önce sahtekarlık veya farklı şeyler yapan insanlar tazminat aldılar ama bizim bi kusurumuz bulamadıkları için vermiyolar sanırım bununla ilgili herhangi birşey yapılabilirmi kıdem ve ihbar tazminatı alabilmemiz için (bu 3 aylık süreçte işleyişi beklediğimiz için çalışmıyoruz ama her sabah ofise gidip çıkış saaatimizde çıkıyoruz)
şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İstifa edip haklarımı alabilirmiyim?
Aksilikler ve vaadler konusunda biraz daha açık olabilirmisiniz?
yazılı bır şeyler olması gerekmıyormı ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aksilikler ve vaadler konusunda biraz daha açık olabilirmisiniz?
şöyle söyleyebilirm yazılı bişey yok bunun üzerinden zaman geçti gerçi ama pirimlerimiz eksik ödendi birde torpil yöntemiyle iş yürüyo birimimizde 2 yıldır bu sebeple terfi şansı doğmuyor bize doğal olarak artık performansımızda düştü personel bulamadıkları içinde eski personeli çıkarmıolar yeni giren 1-2 ay sonra kaçıyo hemen
Yazılı bir şey yoksa, istifa etmeniz durumunda kıdem tazminatına hak kazanamayacağınız gibi, ihbar süresine uymazsanız, işverenin ihbar tazminatı hakkı doğacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yazılı bir şey yoksa, istifa etmeniz durumunda kıdem tazminatına hak kazanamayacağınız gibi, ihbar süresine uymazsanız, işverenin ihbar tazminatı hakkı doğacaktır.
ilginize teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
merhaba;
İş yerimle ilgili şu gelişmeler oldu bizi 3 ay beklettikten sonra şimdide ya istifa edin yada çalışın diyolar 2 aydır çalışmıosunuz beleşten para alıosunuz bunuda kar bilin diolar aksi taktirde 3 defa uyarı yollayıp performanstan iş akdinize son verirz dediler konu ile ilgili bir avukattan yüzeysel bilgi aldım noter kanalı ile yaptığınız işin olumsuzlukları neticesinde psikolojinizin bozulduğunu bu sebeple çalışamadığınızı 2 yıldır pozisyonunuzda yada maaşınızda da herhangi bir iyileştirme yapılmadığını bu sebeplerden dolayı kıdem ve ihbar tazminatını talep ederek işten ayrılmak istediğinizi bildirin dediler bu konu ile sizlerinde görüş ve önerilerini almak istedim. B
1-Bu Dilekçeyi yollamak ne kadar doğru olabilir.
2-Performanstan bkıdem ve ihbar tazminatsız işten çıkarabilirlermi.
3-Yazılacak dilekçe örneğini nasıl bullabilirim.
sayg.