Merhaba, Aslında sorumun farklı farklı başlıklar altında aşağı yukarı cvplarını aldım ancak hukuktan hiç anlamıyorum ve bu nedenle benim aynı durum zannettiğim bir durum farklı çıkabilir endişesiyle yazıyorum.
Durumum özetle:
-Aslında daha taşındığım ilk aydan beri çıkmak istediğim bir evde oturuyorum. Ancak önceleri evsahibimi ortada bırakmamak adına arkasından da evsahibimin benden 1 yıllık kirayı isteyeceğini anladığımdan (2kirayı aynı anda ödemem mümkün değil) evden çıkmak için kontrat süresinin dolmasını bekliyorum.
-Kontrat ve evdeki hemen her hat(elektrik, su, tlfn..) eşimin üzerinde ve eşim güneydoğu'da..
-oturduğum ev biz tutmadan öncede bir yıldan biraz uzun bir süre kiraya verilememiş bir ev. Bunu şu nedenle yazıyorum evin yeniden kiraya verilene kadarki borcunu ödemek zorunda kalırsam, benim açımdan çok tatsız olur.
-Kontratta pek çok eksik var. kiraya verenin adresi, tc.kimlik numarası da bunlardan bazıları.. Kontrat düzenleme tarihim: 01/06/2009. kira ödeme dönemim ise her ayın 15'i. Kontratta evden çıkacağımı bildirme sürem 1 ay.
- Diğer husus biz eve girerken ev bakımsız ve boyasızdı bunu kontrata da yazdık. Ancak şimdi evsahibimi gerçekten tanıdıktan sonra kontratı tekrar okuduğumda bahsi geçen metnin evin durumunu anlatmadığını düşünmeye başladım. boyasız, çizikli, lekeli ibareleri çatlaklardan, darbelerden çok daha hafif bir şey anlatıyor gibi?
ÖZETLE: Evsahibimin, bu evde bir canlının yaşaması mümkün olmadığından, evi kiraya verip kalan ayları tahsil ederek geçindiğini düşünmeye başladım. bütün derdimde bunun benim başıma gelmemesi..
Sorularıma gelince:
- hangi tarihte noterden kontrata devam etmeyeceğime dair ihbar çekmem gerekir? eşimin adına olan bir kontart için bu ihbarı ben yapabilir miyim? ikametgahımız evin bağlı bulunduğu muhtalıkta mı olmalı? (ikametgahımız başka bir şehirde muhtarlıkta kaldı en son oradan belge almamız gerkiyormuş)
-hangi tarihte evin su, elektirik hatlarını kapattırmam gerekir? ve yine aynı soru eşimin adına kayıtlı bu hatları ben kapattırabilir miyim?
- hangi tarihlerde evin anahtarını teslim etmem gerekir? teslimde düzenlecek belge nasıl bir belge olmalı? ev sahibi gelmezse ya da belge imzalamayı reddederse ne yapmam gerek?
-Evsahibinin adresini bulmak için forumlarda tapudan ya da kirayı yatırdığınız bankadan bulunabilinir diye yazıyor. Bu kurumlar bana gerçekten adresi verir mi? vermezlerse nasıl bir yol izlemeliyim? evsahibimin cep telefonu var sadece bu numaraya msj atsam haber verdiğimin delili sayılır mı bu msj?
- Kontratta aslında evin durumunu gerçekten anlatmayan tanımlamalar sorun olur mu?- ya da bana öyle gelmeye başladı- depozitomu iade etmezse ne yapmalıyım?
- Asıl korktuğum şey ise bunları benim yapamama ihtimalim. eşimin gelmesi mümkün değil. bana noterden vekalet verebileceği tarihte de iş işten geçmiş oluyor. Bu durumda yapılabilecek bir şey var mı?
Çok uzun ve okuması eziyet gibi oldu, umarım bu eziyete gönüllü olan birileri çıkar...