Kiracı - ev sahibi hakları
herkese merhaba... forumu inceledim EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER...
İlgi gösteren göstermeeyen herkese şimdiden teşekkür ederim...
konu biraz acil...
Konu şu yardımcı olursanız sevnirim..
1. Temmuz 2006 da ev sahibim ile 175 tl kira sözleşmesi yaparak eve oturdum
2. Taahhüt name adına hiçbir kağıda imza atmadım, sadece ev sahibim el yazımla bana bir şeyler yazdırıp (eve herhangi bir zarar vermeyeceğim....) imzalatmıştı.
3. Temmuz 2007 de sahibine kontratı yenileyelim dedim, oda ben size güveniyorum gerek yok dedi ve yapmadık. Ben 200 tl ödemeye başladım.
4. Temmuz 2008 de de 225 ödemeye başladım.
5. Kira ödemelerimi düzenli olarak ve zamanından önce Banka yoluyla yatırdım dekontları daha duruyor.
6. EYLÜL 2008 gibi ev sahibim geldi kirayı 300 yaptım dedi bende ona 300 ödemem 250 verebilirim dedim oda olmaz dedi bende 225 ödemeye devam ettim dekontlar elimde.
7. Aradan 3 ay geçti 31 ARALIK da icra TAKİBİ ve tahliye emri geldi bana.
8. Ne ev sahibi ile Taahhüt name adına bir şeye nede 31 ARALIKta gelen tahliye emrine imza atmadım.
9. Ev sahibimin nasıl yaptığını bilmiyorum adıma düzenlenmiş bir tahaahhütname İLE İCRA takibi başlatığını öğrendim, taahhütname daktilo ile doldurulmuş altına benim imzam koyulmuş nasıl yaptığını bilmiyorum, Ama gelen icra takibine itiraz dilekçesi yazdım. dilekçede imzanın bana ait olmadığını yazdım.
10. sulh hukuk mahkemesi kararı durdurdu.
11. onlarda itirazın iptali davasını açtı.
12. ilk duruşmada hakim hiçbir şey sormadı bana, sadece bu imza seninmi dedi bende hayır dedim ve imza örneklerim alındı onlar incelendi.hakim 1-2-3-4-5-6. maddelerde anlattığım hiçbir şeyi bilmiyor çünkü konuşturmadı beni sadece imzamı sordu.
dava benim aleyhime sonuçlandı ama ben taahhütname adına hiçbir kağıda imza atmadım ne yapmam lazım...
Cevap: Kiracı - ev sahibi hakları
Kararı temyiz edebilirsiniz ama bilir kişi ile tesbit edilmiş imza size aitse büyük ihtimalle onay gelir. İtirazınızda başka konuları dile getirmediğiniz için hakim size o soruları sormadı,itirazınızda imzaya ,kira turarına ve borcunuz olmadığına dair itiraz etseydınız o konularda değerlendirilirdi. geçmiş olsun