Adli para cezası 36 aya bölünür mü?
dolandırıcılıktan alınan adli para cezası 20.000 tl 36 aya bölünür mü acaba?bilgisi olan var mı bu konuda.:alala
Cevap: Adli para cezası 36 aya bölünür mü?
Bölünmez. Taksit sayısı 10'dan fazla olamaz.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Bölünmez. Taksit sayısı 10'dan fazla olamaz.
cevabınız için tesekkür ederim ama ben bıraz arastırdım en fazla 24 aymış.siz 10 ay dıyosunuz...
Taksit durumu kararda yazar genellikle. Mahkeme daha uzun taksit hakkı vermemişse infaz savcılığı 10 ay taksit yapıyor bildiğim kadarıyla.
Acaba 24 ay olarak, adli para cezasının verilebilmesi için gereken maksimum ceza süresini algılamış olabilir misiniz ?
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Acaba 24 ay olarak, adli para cezasının verilebilmesi için gereken maksimum ceza süresini algılamış olabilir misiniz ?
evet zaten böyle anladım.netten araştırdığımda maksimum 24 ay diyordu.ozaman bu bize bağlı değil yani taksit durumu değilmi?
Mahkeme 24 taksit yapabilir. Eğer Mahkeme taksit yapmamış ise Savcılığın 3 taksit yapma hakkı vardır.
Alıntı:
fales rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme 24 taksit yapabilir. Eğer Mahkeme taksit yapmamış ise Savcılığın 3 taksit yapma hakkı vardır.
Doğrusu budur.
Mahkeme kararında taksitlendirme yapılmamış işe savcılık 3 eşit taksite bağlayabilir.
Mahkeme en fazla 24 ay taksit yapabilir. Kararda taksitle ilgili bir hüküm yoksa infaz savcılığı en fazla 3 takside bölebilir. Uygulama böyledir. Ayrıca takside bağlayıp bağlamamak mahkemenin insiyatifindedir.