Eşinin borcundan dolayı kadının üzerine olan evin tapusuna haciz konulurmu
cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.öğrenmek istediğim şey eşim ticaret ile uğraşıyor malum kriz nedeni ile alacaklarını alamadı bir takım firmalar ile mahkemelik oldu alacaklarını alamadığından kendi borçlu olduğu kişiler hacizlere başladı bu durumda benim adıma olan ve hali hazırda kredisi devam eden evime, tapuda ipotek yada haciz yapılma gibi bir durum olabilirmi.ev evlendikten sonra alındı . şuana kadar bir durum yok evimize birkaç kez haciz için gelindi bi şekilde hallettik ama eşyalar yazıldı çizildi korkum evimede haciz konulup satılabilirmi.
Cevap: Eşinin borcundan dolayı kadının üzerine olan evin tapusuna haciz konulurmu
Hayır borç kişiseldir.Meğerki borçlulardan mal kaçırmak için üzerinize geçirilmiş olmasın.
Cevap: Eşinin borcundan dolayı kadının üzerine olan evin tapusuna haciz konulurmu
cevabınız için teşekkürler.olay şöyle 5 yıllık evliyiz ve 3 yıl önce alınan bir evimiz var kredisi bile hala devam ediyor kendim çalışıyorum .eşimin işlerinin bozulması 1,5 yıllık bir olay 1,5 yıldır borçlarını ödemeye çalışıyor ancak büyük bir kısmı duruyor hala ve bazıları eve haciz getirdi .evli olduğumuzdan getirilebiliyormuş öyle dediler icra memurları .ancak evimede haciz konulabili endişesindeyim.neticede bizimde alacaklar alınınca bizim borçlar ödenecek ama bu süre zarfında evimden olurmuyum diye korkuyorum.
Alıntı:
HILAL75 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkürler.olay şöyle 5 yıllık evliyiz ve 3 yıl önce alınan bir evimiz var kredisi bile hala devam ediyor kendim çalışıyorum .eşimin işlerinin bozulması 1,5 yıllık bir olay 1,5 yıldır borçlarını ödemeye çalışıyor ancak büyük bir kısmı duruyor hala ve bazıları eve haciz getirdi .evli olduğumuzdan getirilebiliyormuş öyle dediler icra memurları .ancak evimede haciz konulabili endişesindeyim.neticede bizimde alacaklar alınınca bizim borçlar ödenecek ama bu süre zarfında evimden olurmuyum diye korkuyorum.
Zaten çekilen evi krediyle almışsınız anladığım kadarıyla,tapu sizin üzerinize değildir.Banka kredisi bitince sizin olur bildiğim kadarıyla.Eşyalar yazılır müşterek ev olduğu için orda sorun yok,ancak eşya haczi sırasında kefillik felan imzaladıysanız orasını bilemem.Aksi takdirde evinize dokunamazlar.
cevaplar için teşekkür ederim