Haberim olmadan imzamı taklit ettiler
Merhabalar
İki ortağı olan bir limited şirketinde benim %50 ortağımın da %50 hissesi var. Ortağım hissesinin yarısını benim haberim olmadan devretmiş. Devrettiği kişi aynı zamanda şirket müdürü. Aynı zamanda ortağım kendini müdür olarak da atamış. Benim toplantıya katıldığımı göstermişler. Bu devir Ticaret Sicil Gazetesi' nde yayınlandı. Benim imzamı taklit ederek işlerini halletmişler. Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum. 500 tane imza örneği verdim. Öğrenmek istediğim şu acaba hangi mahkeme bu olaya bakar alacakları ceza nedir? Ayrıca sahte imzayla gerçekleştiği için yapılan işlemler iptal edilir değil mi? Şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Haberim olmadan imzamı taklit ettiler
Alıntı:
muay rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
İki ortağı olan bir limited şirketinde benim %50 ortağımın da %50 hissesi var. Ortağım hissesinin yarısını benim haberim olmadan devretmiş. Devrettiği kişi aynı zamanda şirket müdürü. Aynı zamanda ortağım kendini müdür olarak da atamış. Benim toplantıya katıldığımı göstermişler. Bu devir Ticaret Sicil Gazetesi' nde yayınlandı. Benim imzamı taklit ederek işlerini halletmişler. Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum. 500 tane imza örneği verdim. Öğrenmek istediğim şu acaba hangi mahkeme bu olaya bakar alacakları ceza nedir? Ayrıca sahte imzayla gerçekleştiği için yapılan işlemler iptal edilir değil mi? Şimdiden çok teşekkürler.
İmza sahteciliği davası ceza mahkemelerinde görülecek bir davadır. Bu dava neticesinde ve kararın lehinize tecelli etmesi halinde bu kez ticaret mahkemesinde tescilin iptali ve aleyhte sonuçlarının sizin açınızdan hükümsüz kalması konulu dava açabilirsiniz. Aslında tescil iptal davasını bahse konu ceza davası bitmeden de açabilirsiniz fakat neticeden emin olma adına söz konusu dava sonucunu beklemeniz yararınıza olur düşüncesindeyim.
Cevap: Haberim olmadan imzamı taklit ettiler
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılar