Sigortasız işçiye cezai şart
Merhaba,Bir emlak firmasında işe başlamadan önce özel bir sözleşme imzaladım burada aynı ilçe sınırları içinde 2 yıl çalışamaz diye bir madde vardı.Daha sonra bu firmadan ayrılıp başka bir firmada çalıştım
SİGORTA yapılmadı sözleşmede ki cezai şarta dayanarak 30.000usd tazminat davası açtılar sigortasız çalıştığım bir yer bu tazminatı benden alabilir mi?
Saygılar
Cevap: Sigortasız işçiye cezai şart
Alıntı:
ahmetefe rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,Bir emlak firmasında işe başlamadan önce özel bir sözleşme imzaladım burada aynı ilçe sınırları içinde 2 yıl çalışamaz diye bir madde vardı.Daha sonra bu firmadan ayrılıp başka bir firmada çalıştım
SİGORTA yapılmadı sözleşmede ki cezai şarta dayanarak 30.000usd tazminat davası açtılar sigortasız çalıştığım bir yer bu tazminatı benden alabilir mi?
Saygılar
Şarta bağlı olarak düzenlendiği anlaşılan söz konusu sözleşme ile tazminat talebinde bulunulması imkansız gibi. Sizinde işaret ettiğiniz üzere sözleşmenin geçerliliği bahse konu işyerinde çalışmanızın kanıtlanmasına bağlı. Bu durumda aleyhinize tazminat talebinde bulunulamaz. Yine de söz konusu sözleşmenin içeriğini bir avukata göstererek görüş almanızın isabetli olacağı düşüncesindeyim.
Merhaba,diğer ofiste çalışırken internete verdiğim ilanları noterden tasdik ettirip delil olarak sundular.Bu mahkeme karşısında delil olur mu?
Sigortasız olduğum için sözleşme geçersiz sayılabilir mi?
Kayıtdışı çalıştırıldığınız firmada çalışma süreniz nedir?