Antidepresan ilaç kullanımı ve yaralama
merhaba,
30yaşında olan erkek kardeşim yaklaşık 1 yıldır düşünce bozukluğu sebebi ile antidepresan ilaçlar kullanmakta.Sürekli dr.kontrolünde ve tedavi sürecinde fakat hastanede yatmadı.Herhangi bir agresifliği ve saldırganlığı sözkonusu diil,fakat bundan 40 gün kadar önce evden dışarı çıktı arkadaşlarının yanına gidip alkol almış ( içki kullanmıyor normalde) içkiyi içince ilaç ta aldığı için ters tepki yapıp saldırganlaşmış ve büfeden bıçak alıp rastgele saldırmış insanlara.bu arada orada bulunan bir şahısa gidip sen benimi takip ediyorsun deyip bıçağı savurmuş ve adamın boğazına gelmiş.
adamı hastaneye kaldırmışlar bize haber verdiler.
biz hastanede polislere ifade verdik adam ile görüştük ve eve geldik,kardeşimi alıp karakola teslim ettik ifadesini verdi.
ertesi gün mahkemeye sevkettiler,direk savcıya çıktı ifadesini tekrarladı ve savcı serbest bıraktı.memurlar bize dosya numarası verdiler ve takip edin dediler.olaydan 20 gün kadar sonra adliyeye gittik fakat hastane raporu daha gelmedi biz celp göndedririz size dediler.fakat halen gelen bir celp yok.
daha sonra şahısla görüştük kendiside görüştü şahıs hastanedeki ifadesinde ben şahsı tanımam alkollüydü durup dururken geldi soru sordu ve bıçağı salladı,şikayetçi değilim demiş.
halende şikayetçi olmadığını söylüyor.
kardeşimde ifadesinde antidepresan ilaç kullandığını alkol aldığını ve hiçbirşey hatırlamadığını söylemiş.
şimdi merak ettiğim konu ; kardeşimi mahkemeye çağırdıklarında ceza alma durumu nedir,hastane raporu yok ama 1 yıldır ilaç kullandığına dair rapor var.
şahıs şikayetçi olmasa bile amme ceza verirmi ? maksimum cezası nekadar olur.
eğer cezaevine gönderirlerse ilaç tedavisine orada devam ettirirlermi?
konu hakkında cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Cevap: Antidepresan ilaç kullanımı ve yaralama
bende antidepresan kullanıyorum basit yaralamadan dolayı davam var bakalım ilaç içmemiz cezamızı indirmiyor ama ilaçı alkolle alması çok tehlikeli alkol olduğu için indirim olabilir diye düşünüyorum gelir merak etmeyin savcılığın hazırlık bölümüne gidip bakabilirsiniz mümkünse karşı tarafa söyleyin çektirin uğraşmayın derim
Cevap: Antidepresan ilaç kullanımı ve yaralama
Alıntı:
carslan83 rumuzlu üyeden alıntı
bende antidepresan kullanıyorum basit yaralamadan dolayı davam var bakalım ilaç içmemiz cezamızı indirmiyor ama ilaçı alkolle alması çok tehlikeli alkol olduğu için indirim olabilir diye düşünüyorum gelir merak etmeyin savcılığın hazırlık bölümüne gidip bakabilirsiniz mümkünse karşı tarafa söyleyin çektirin uğraşmayın derim
Alkolü kendi hür iradesi ile aldı ise ki öyle görünüyor. Bu durum cezada indirim nedeni değildir.