Şirket araç satışı ile ilgili sorunum var
Herkese öncelikle merhabalar..Ben bir Ldt.Ştİ.ortağıydım ve şirket üzerine bir araba satın aldım masraflarını şirkete düşerim diye tüm parasını ben ödedim ama şirket hesabından.Daha sonra ortaklıktan ayrıldım ve bana ait olan aracın satışını kendi üzerime yaptım,şirkettende kendi üzerime bir fatura kestim,fakat fatura ödeme sini muhasebesel olarak yapmadım.Şimdi ortaklıktan ayrıldığım şahıs bana icra davası açma niyetindeymiş hakkı olmayan bu araçtan pay alabilmek için.Bunun önüne nasıl geçebilirim,şu an o şirketin ortagı olan kişinin üzerine aracın yarı parasını yatırıp geri alabilirim ama bu o firmaya ödeme yapmışım gibi sayılırmı ?Yardımınız için şimdiden teşekkürler ...saygılar .
Cevap: Şirket araç satışı ile ilgili sorunum var
Yani şöyle bir şey eklemek isterim ..Şu an o şirketin %50 ortağı olan fakat müdür veya imza yetkilisi olmayan kişi benden ortagı oldugum şirket adına araç bedelini almışımdır deyip ve banka yoluyla o kişinin hesabına(firmanın degil şahısın hesabına fakat o şahıs firmanın%50 ortagı) aracın yarı parasını yatırmam halinden bunun yasal yükümlülüğnden kurtulabilirmiyim,ileride oluşabilecek bir icra takibini bu şekilde durdurabilirmiyim,teşekkürler ...