Disiplin cezasından mahsup yapılır mı?
iyi günler kardeşim 6 ay önce şartla salıverme süresini tamamladı ancak hükümlüyken aldığı bir yıllık disiplin cezasının süresi dolmadığından şu anda halen cezaevinde. tutuklu kaldığı başka bir dosyası henüz sonuçlanmadığından bunun mahsubu için başvurduk. ceza aldığı mahkeme kabul etti ve disiplin cezasından mahsup edilmesi için bulunduğu cezaevi savcılığına yazı göndermiş. ancak savcılık şuanda yattığı cezanın disiplin cezası olduğu için eski tutukluluğunun mahsup edilemeyeceğini söyleyerek mahsup işlemini red etmektedir. ne yapılabilir.
Cevap: Disiplin cezasından mahsup yapılır mı?
cevaplayacak kimse yokmu mahsup işlemi yapılırsa tahliye olacak
emin oldumki cevaplayabilecek kimse yok.. adliyede de danışmadığım kimse kalmadı herkes kendine göre yorum yaptı yani farklı farklı şeyler.
1 - öncelikle ne kadar ceza almış ve infazına ne zaman başlamış. şartla tahliye tarihi nedir? bu soruların cevaplanması lazım.
2 - Tutuklu kaldığı dosya henüz sonuçlanmamış diyorsunuz. Henüz sonuçlanmamış bir dosyadaki tutukluluğu farklı bir infaz dossyasından mahsup etmezler diye düşünüyorum. Bugüne dek bir örneğini görmedim. Kaldıki öyle olsaydı savcılık bunun mahsubunu yapardı. Yapmıyorsa ya o karara itiraz etmesi gerekirdi. Verilen kararı keyfi olarak uygulamamazlık yapamaz. Olaydaki bilgilerinizde bir eksiklik var diye düşünüyorum.
Yargılaması devam eden bir dosyadan mahsup işlemi yapılmaz. Onu geçelim mahsup edilse dahi kaldırılmamış disiplin cezası bulunduğundan tahliye edilemez. Hükümlünün tahliye edilmesi için ilk şart iyi halli olmasıdır.