Kredi Kartı Borcu(Emekli)
Herkese selamlar babam emekli kimya mühendisi yaklaşık 40 45 bin tlye yakın kredi kartı borcu var.Aylıkta net 1400 tl geliri var.Öncelikle sormak istediğim Annemin üzerine 2 tane ev var bu evler aynı soyaddan dolayı bankalar borcu almak adına evlerde satış işlemi yapabilirmi?Bu borcun ödenmesi adına babam maaşının 3te birini verse 4 tane banka var hepsi tek tek sıraya girermi yoksa biri maaşı alır diğerleri haciz işlemlerine devam mı eder ?Ayrıca babamın üzerinde hiç bir mal varlığı yok.Gerçekten vereceğiniz cevaplar bizim için çok yardımcı olacak sevgili hukuk büyüklerininde yardımlarını bekliyorum bu konuda şimdiden çok teşekkürler...
Cevap: Kredi Kartı Borcu(Emekli)
Babanız emekli olduğu için maaş haczi kendi rızası dışında olmaz diye biliyorum.Tabi miktar biraz fazla alacaklı vekilleriyle görüşüp,taksitlendirebilir.Hadi 1 tanesini veya 2 tanesini böyle yaptı diyelim,diğerleri nolacak.Tabiki onlarda boş durmayacaklar ev haczi gerçekleşebilir.Bundan kastim kredi kartı alınırken verilen ev adres vs eşyalar felan.Ancak annenizin adına kayıtlı hiçbirşeyinize dokunamazlar.Geçmiş olsun.
Arkadaşlar Yardım edicek başka işi bilen yetkili kimseler yokmu.
Alıntı:
selami_k rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar Yardım edicek başka işi bilen yetkili kimseler yokmu.
Anlaşılan cevabım hoşunuza gitmedi selami bey,ama öyle.Annenizin adına olan ev,arsa ve benzeri mallara dokunamazlar,ancak ev haczi yapabilirler.Daha neyi merak ediyorsunuz anlamadım doğrusu.