Patronlar mecburen imza attırdılar
merhaba ben konyada uluslar arası bir firmaya 09/03/2007 tarihinde işe başladım 25/01/2010 tarihinde zorla ihbar,kıdem fazla mesai vs. imza attırdılar tüm haklarımı aldım diye ya imzalarsın yada işten ayrılırsın seni çalıştırmam dediler aynı şekilde bütün çalışan 50 şoför arkadaşada imzalattırdılar ama hepimiz aynı işyerinde çalışmaya devam ediyoruz.
bizlere vermedikleri parayı devlete sanki bize veriyorlarmış gibi
ayrıca yurt dışına çıkış ve girişlerimize günlük 75 euro masraf imzasıattırıyorlar
İŞ BANKASI nın dekontları ellerinde şoförü nerede bulursa patron imza attırıp gidip parayı kendisi çekiyor yani sokakta caddede çarşı yada pazar fark etmez 1 kalem 1de dekont imzala yok imzalamam desen kendine iş ara ne yapabilirim
bizlerin ssk pirimleri vasıfsız işci statüsünden yatırılıyor
ama bizlerin vasıfsız olmadığımızı herkes biliyor
tazminat hakkımız öldümü vereceginiz bilgilere teşekkür ederim
Cevap: Patronlar mecburen imza attırdılar
Alıntı:
demcin rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben konyada uluslar arası bir firmaya 09/03/2007 tarihinde işe başladım 25/01/2010 tarihinde zorla ihbar,kıdem fazla mesai vs. imza attırdılar tüm haklarımı aldım diye ya imzalarsın yada işten ayrılırsın seni çalıştırmam dediler aynı şekilde bütün çalışan 50 şoför arkadaşada imzalattırdılar ama hepimiz aynı işyerinde çalışmaya devam ediyoruz.
ayrıca yurt dışına çıkış ve girişlerimize günlük 75 euro masraf imzasıattırıyorlar
İŞ BANKASI nın dekontları ellerinde şoförü nerede bulursa patron imza attırıp gidip parayı kendisi çekiyor yani sokakta caddede çarşı yada pazar fark etmez 1 kalem 1de dekont imzala yok imzalamam desen kendine iş ara ne yapabilirim
bir cevap bulamadım bilgilerinizi bekliyorum
Bölge Çalışma Müdürlüğüne ödenmeyen kıdem - ihbar tazminatlarınız için şikeyette bulunup, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
İşverenin, aldığınızı belgelediği alacaklarınızı ödediğinin ıspatlanmasını talep edebilirsiniz.
Düşük ödenen SGk primleriniz için de aynı şekilde Bölge Çalışma Müdürlüğü ve SGK na şikayette bulunabilirsiniz.
Aynı durumdaki diğer çalışanların şahitliği lehinize olacaktır açacağınız davada.
Alıntı:
demcin rumuzlu üyeden alıntı
Sayın demcin aynı meseleyi ZORUNLU İMZA başlığı altında açmışsınız.Cevaplar verilmiş,neden site kurallarına uymuyorsunuz.Sonuçta ben site yöneticisi felan değilim ancak hergün bu siteden birşeyler öğrenmek isteyen biri olarak,herkes aynı konuda farklı başlık altında konu açarsa,nolur.Lütfen dikkat edelim.