Vekilim tarafından bilgim dışı nafakanın çekilmesi ve gizlenmesi
merhabalar
benim boşanma davam 1 yıla yakın iki ayrı mahkemede devam etmekteydi.
avukatım hiç bier şekilde maheme sonunda bilgi vermiyor neler olduğunu öğrenemiyordum veya ulaşabilmek için defalarca arıyordum ama hep kaçamak cevaplar sen keyfine bak biz hallediyoruz diye söylüyordu tedbir nafakasını soruyorum onlada ilgili detaylı açık bilgi alamıyordum bu çoğaldı davamdan uzak kalıyordum ben bundan iyice şüphelenip araştırdım megerse benim nafakam yatıyormuş sürekli nafakayı sorup sıkıştırdıktan sonra avukatımın yardımcısı tarafından öğrendim nafakım yattını ve nekadar oldunu söylettirdim. zaten öğrenmiştim dosyama bakıp neyse avukatla biraz tartıştım davam ve nafaka konusunda en sonundada şunuda öğrendim paramı çekiyormuş bilgim dışında hiç haberim yok nisan ayından bu güne kadar icra yoluyla paramı avukat alıyormuş şimdi avukatı azletircem ve bi hesaba oturduk sözde ephey masraf çıkardı artı borçlu çıkardı biz dava sonunda diye anlaşmıştık ne yapmam gerekli savcılığa suç duyurusundamı bulunmalıyım veya bir avukat zaten tutacagım ona devredip onun ilgilenmesinimi istemeliyim yoksa bu eski avukatıma hesaba yenidenim oturmalıyım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Vekilim tarafından bilgim dışı nafakanın çekilmesi ve gizlenmesi
Azletseniz dahi davanız için avukatınıza zaten avukatlık ücreti ödemek zorundasınız. Azilden sonra kendinize bulacağınız diğer bir avukat da haklı olarak avukatlık ücreti talep edecektir. Bu nedenle yapacağınız işlemi iyi düşünmelisiniz.
Diğer taraftan avukatlık ücretini alamayan avukatın sizin adınıza tahsil ettiği paradan bunu mahsup etme hakkı da bulunmaktadır.