Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve disiplinsizlik sebebi ile tsk dan ayırma
Herkese iyi günler. Uzun bir süredir bu foruma üyeyim ve çok şeyler öğrendim. Üzüntümü ve sevincimi buradan paylaştım. 2002- 2008 yılları arasında açıkta kaldım ve bu süre içerisinde mahkemem devam etti. Herkesinde bildiği üzere 2008 yılında hükmün açıklanması kararı uygulamaya koyuldu. Bu sebepten bende mahkeme sonucunu temyiz etmedim ve mahkeme onadı. o zamanki mahkeme sonucu şöyle idi; TSK dan çıkarılma, 8 ay hapis cezası ve hükmün açıklanmasının 5 yıl süre ile geri bırakılması. bu karardan dolayı açığım kaldırıldı ve 2 sene önce tekrar göreve geri döndüm. ancak 2 gün önce gelen bir kararla tekrar yıkıldım. bu seferde TSK personel kanununun 94 (b) maddesine göre disiplinsizlik sebebiyle KKK lığı ilşkimi kesmiş. Bu nasıl oluyor. aradan gecen 2 sene sonunda nasıl beni ayırabiliyorlar. bu hukuka uygun mu, değilmi.anladığım kadarıyla haklarında hükmün açıklanmasının 5 yıl süre ile geri bırakılması kararı verilen tsk personelini bu şekilde disiplinsizlik nedeni ile ayırıyorlarmış. bu konuda söyleyeceği olan yada yardımcı olan avukatlarımız yada arkadaslarımız olursa çok sevineceğim. hoşçakalın.
Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve disiplinsizlik sebebi ile tsk dan ayırma
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması tsk da hiç bir işe yaramıyor mu yoksa? Adamlar mahkemenin verdiği kararı başka bir şekilde uygulamaya koyuyorlar.
Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve disiplinsizlik sebebi ile tsk dan ayırma
Arkadaslar yokmu hiç konu hakkında yardımcı olacak. Benim araştırıp öğrendiğim kadarıyla Genelkurmay 1 sene önce haklarında ''Hükmün açıklanmasının geri bırakılması'' kararı verilenleri disiplinsizlik nedeni ile çıkarma kararı almış.
Bir meslektaşımızla yüz yüze görüşüp Askeri Yüksek İdare Mahkemesine dava açabilirsiniz.
Alıntı:
blumex rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi günler. Uzun bir süredir bu foruma üyeyim ve çok şeyler öğrendim. Üzüntümü ve sevincimi buradan paylaştım. 2002- 2008 yılları arasında açıkta kaldım ve bu süre içerisinde mahkemem devam etti. Herkesinde bildiği üzere 2008 yılında hükmün açıklanması kararı uygulamaya koyuldu. Bu sebepten bende mahkeme sonucunu temyiz etmedim ve mahkeme onadı. o zamanki mahkeme sonucu şöyle idi; TSK dan çıkarılma, 8 ay hapis cezası ve hükmün açıklanmasının 5 yıl süre ile geri bırakılması. bu karardan dolayı açığım kaldırıldı ve 2 sene önce tekrar göreve geri döndüm. ancak 2 gün önce gelen bir kararla tekrar yıkıldım. bu seferde TSK personel kanununun 94 (b) maddesine göre disiplinsizlik sebebiyle KKK lığı ilşkimi kesmiş. Bu nasıl oluyor. aradan gecen 2 sene sonunda nasıl beni ayırabiliyorlar. bu hukuka uygun mu, değilmi.anladığım kadarıyla haklarında hükmün açıklanmasının 5 yıl süre ile geri bırakılması kararı verilen tsk personelini bu şekilde disiplinsizlik nedeni ile ayırıyorlarmış. bu konuda söyleyeceği olan yada yardımcı olan avukatlarımız yada arkadaslarımız olursa çok sevineceğim. hoşçakalın.
Astsubayların disiplinsizlik nedeniyle ayırma işlemlerinin usul ve esasları 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun 94 ncü maddesinin (b) bendinde düzenlenmiş, maddede: "Disiplinsizlik veya ahlaki durumları sebebiyle Silahlı Kuvvetlerde kalmaları uygun görülmeyen astsubayların hizmet sürelerine bakılmaksızın haklarında TC Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır.
Bu sebeplerin neler olduğu ve bunlar hakkında sicil belgelerinin nasıl ve ne zaman tanzim edileceği, nerelere gönderileceği inceleme ve sonuçlandırma ile gerekli diğer işlemlerin nasıl ve kimler tarafından yapılacağı Astsubay Sicil Yönetmeliğinde gösterilir. Bu gibi astsubaylardan durumlarının Yüksek Askeri Şura tarafından incelenmesi Genelkurmay Başkanlığınca gerekli görülenlerin Silahlı Kuvvetlerden ayırma işlemi, Yüksek Askeri Şura kararı ile yapılır."
YAŞ kararı ile ayrılmanıza hükmedilmiş?
Sayın Jupiter_30 KKK den muhattap olacak kimseyi bulamadım.Defalarca aradım kimseden net bir cevap alamadım neden böyle bir şey yapıldığına dair. Yaş kararı ilemi ayırma işlemi yapıldı inanın onu bile bilmiyorum. Ama öğrendiğim kadarıyla YAŞ kararı olmadan ayırma işlemi yapılamazmış. Dediğim gibi TSK personel kanunun 94. maddesine göre ayırma işlemi yapıldı ama gerekcesi nedir belli değil, yazmıyor.
Bu konu ile ilgili olarak ANKARAdan avukat tuttum. Benim ile aynı durumda olan personellerin ayırma işlemini yapıyormuş Gen.Kur. 2009 un ikinci yarısından itibaren böyle bir uygulamaya başlanmış.Gen.kur. emir yayınlamış ''Hükmün açıklanmasının geri bırakılması'' kararı ile geri dönen yada haklarında böyle karar verilmiş olan tüm personeli tek tek ayırıyorlarmış.Ama dediğim gibi gerekçe belirtilmeden yapılıyor bu ayırma işlemleri. Mesala benim mahklemem 2 sene önce bitti hakkımda Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.Şimdi disiplinsizlik nedeni ile beni ayırıyorlar. Ben bu 2 yıl süre içerisinden sıralı amirlerimden takdir aldım. Ordu denetleme heyetinin takdirlerini aldım. Mühimmat sorumluluğunu yürüttüm. Demekki ben disiplinsiz biri değilim ki bana takdir verdiler. Ama kağıtta madde 94 disiplinsizlik nedeni ile yazıyor. GEREKÇE YOK...Duyduğuma göre yakında bu durumda olanlar için bir ayırma gerekçesi bulacaklarmış..
Konu hakkında bilgisi yada yorumu olan varsa paylaşsın lütfen.
Teşekkürler.
Yüksek Askeri Şura kararları bildiğim kadarıyla yargıya açık değil.O yüzde yapılacak tek şey Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi diye düşünürüm.
kaçlısın beni de aynı şekilde ayırdılar.görüşebiliriz ben bu konuyu aihm ne taşıyorum.
bende görüşmek isterim aynı konu için ne yapılması hakkında detaylı görüşelim ltf
bende görüşmek isterim aynı konu için ne yapılması hakkında detaylı görüşelim ltf