Kardeşim askerde, kız arkadaşına nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba herkese
Büyük bir sorunumuz var ve küçük bir yerde yaşadığımız için herhangi birine danışamayacağım için ve sağlıklı bir bilgiye ihtiyacımız olduğundan nette bişeyler ararken bu siteyi buldum ve güvenli olduğuma inandığım içinde yazıyorum
Bizim sorunumuz şu bir erkek kardeşim var şu an askerde 2 aylık asker bu yaz Ağustos ayında çıktığı kız arkadaşıyla kaçmışlardı ve kız arkadaşı 16 yaşını geçtiğimiz ay doldurdu. Babamlar ve kızın ailesi aynı köyden o geceyi karakolda geçirdiler ve şikayetçi olmadıkları için dava açılmadı lardeşimin askerliği var diye fakat bunlar görüşmeye halen devam ediyolardı, birlikte olmuşlar biz bunu dün öğrendik Çünkü kız Aralık ayından beri adet görmüyomuş kimseye söylememişler, sonunda kardeşim bana anlattı ve hemen kıza bir test yaptırdım, sonuç maalesef hamile, dünden beri nasıl yaşadığımı bilmiyorum.
Bunu annemlere anlattım onlar aldıralım diyolar fakat aldırmanın yasalsınırı geçtiğini tahmin ediyorum ve 18 den küçük olduğundanda anne baba izni olması gerekiyor diye düşünüyorum, ben bunu yapmaya cesaret edemiyorum, kızda istemiyorum diyor...
Kardeşimin ceza alması umrumda bile değil askerliği bittiğinde muhakkak şikayeçi olurlarsa ceza alacağını biliyorum ama biz ne yapacaz ve ben en çok kıza zarar gelmesinden korkuyorum. Anne ve babası ona zara verebilir lütfen bunun kanuni tarafı nasıldır ve nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olursanız sevinirim. Benim aklıma gelen kız bunu bişekilde mektup falan bıraksın sizdende korktuğum için ben karakola sığınıcam desin ve gerçektende karakola sığınsın artık ne olacaksa olsun çünkü bebekte büyüyor ben artık sağlıklı düşünemiyorum çünkü benimde bi ailem var benimde bana ihtiyacı olan küçük bi kızım var.
Lütfen yardım edin tek istediğim kız en az zararla kurtulsun ve o bebekte...
Cevap: Kardeşim askerde, kız arkadaşına nasıl yardımcı olabiliriz?
Aile büyükleri bir araya gelip sorunu halledecek.Kızın akrabalarından amcası ,dedesi,halası vesair ile ön görüşme yapılacak, onlar uygun bir dille evlilik konusunu açaçak ,Damat askerden acil izne gelecek düğün yapılacak ,17 ye girilmemişse mahkemeden acil izin alınacak.
Medeni kanun madde 124 17 yaşı doldurduklarında evlenebilirler.ANCAK........olağanüstü durumlarda 16 yaşını doldurmuş olanların evlenmesine izin verebilir.
Siz biran önce bunları evlendirip işi halledeceksiniz.Tabii birbirlerini seviyor ,evlenmek istiyorlarsa.
Yok eğer evlendirmezseniz ,bu durum da ortada bir çocuk var.Kızın hali ne olacak.?